Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt från avdelning Skåne

Vad händer i avdelning Skåne? Årsmötet, årets förtroendevald, årets skyddsombud, rekryteringsstjärna, löneavtal och andra aktiviteter.

Vad händer i avdelning Skåne?

På onsdag den 16 oktober kommer delar av styrelsen att finnas på plats vid informationsbordet på SUS, Malmö. Kom gärna förbi och prata med oss.

Kansliet i Malmö med anställda, utbildningsteam och styrelse har flyttat. Vi finns numera på Storgatan 5, tredje våningen i Malmö. Den 13 november kommer vi att ha öppet hus mellan kl. 9.00-20.00. Titta gärna in och se hur vi har det, prata en stund med oss, ställ en fråga eller framför något du har på hjärtat. Varmt välkommen!

Om du är intresserad av att följa styrelsens interna arbete i form av våra styrelsemötesprotokoll, är du hjärtligt välkommen upp till kansliet.

Årsmötet 25 september

Årsmötet inleddes med middag på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Efter middagen följde en intressant och tankeväckande föreläsning om interkulturell kommunikation med Karin Sharma.

Under årsmötet hanterades bland annat två motioner. Styrelsen har åtagit sig att titta närmare på om det går att förtidsrösta vid personval via webben. Detta för att alla ska ha möjlighet att utöva sin demokratiska rättighet och kunna rösta. På mötet valdes Malin Tillgren till ordförande, Madelene Meramveliotaki till vice ordförande och ny styrelseledamot blev Viviana Lundberg.

Årets förtroendevald

Vid årsmötet presenterades alla som blivit nominerade till årets förtroendevald, totalt 16 personer. Grattis till alla er som blivit uppmärksammade av kolleger för ert viktiga arbete!

Vinnare blev Sara Widén och Marie Jönsson på op/anestesi CSK med bland annat motiveringen ”För ert otroliga engagemang och arbete som ni lägger ner så att vi kan stanna kvar för det arbete vi brinner för. Ni har lärt oss att saker och ting KAN förbättras och ni får oss att hoppas och tro. Dessa tjejer lägger ner så mycket tid och energi på vår avdelning och hjälpt till med nya avtal mot stark och lite flexibel arbetsgivare. Det måste vara stundvis frustrerande och otacksamt, men de kämpar på och gör ett fantastiskt jobb. Tack tjejer!” Grattis!

Årets skyddsombud

Som förtroendevald i Vårdförbundet är man även skyddsombud. Inför den nationella Skyddsombudens dag den 23 oktober vill styrelsen ha hjälp att finna skyddsombud som gjort något bra kring arbetsmiljön för medlemmarna. Passa på att uppmärksamma ditt/dina skyddsombud och skicka in din motivering senast den 21 oktober via länken Årets skyddsombud

Rekryteringsstjärna

Under tiden den 1 maj till 31 augusti har det pågått en nationell tävling ”Värva en kollega” där den som rekryterade flest nya medlemmar kunde vinna en spavistelse motsvarande 5000 kronor samt inbjudan till Vårdgalan i Stockholm i början av november. Det känns väldigt roligt att det blev en skånsk vinnare. Grattis till Ingrid Mannerfalk på HIA i Lund! Tack till alla som deltog!

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Vi får många samtal från medlemmar som är missnöjda med sin nya lön, och med all rätt! Det verkar som att vissa arbetsgivare missat den delen om ”en god löneutveckling för alla” som Vårdförbundet yrkat på. Detta är självklart inte ok för individen! Hur det ser ut för hela kollektivet vet vi ännu inte eftersom inte alla är klara.

Dock vet vi att det finns arbetsgivare som visar att man visst kan. Klippans kommun har gett 3500 kronor till sina särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor och hela gruppen fick 5,86 % i påslag. Bromölla kommun sticker också ut positivt genom att de tecknat kollektivavtal med oss för AST, akademisk specialisttjänstgöring. Det innebär att man bland annat får full lön medan man läser sin specialistutbildning.

Vill förtydliga att Vårdförbundet inte sätter några löner och vi godkänner inte heller dom. Det är helt och hållet arbetsgivaren som äger sina pengar och fördelar dom. De måste därmed också ta ansvar för sin lönesättning.

Här hittar du vanliga frågor och svar gällande löneavtalet

Lunchmöten

Det arrangeras lunchmöten på flera ställen i Skåne under hösten och det finns fortfarande några kvar att delta på, Ängelholm den 23 oktober samt Hässleholm den 19 november

Bio

Det finns fortfarande några enstaka platser kvar till filmen Down Town Abbey  i Landskrona den 16 oktober men fler platser till Fischerman´s Friends i Ystad den 18 november.

Aktiviteter och utbildningar

Via länken Aktiviteter och utbildningar kan du söka på avdelning Skåne för att se vad som är på gång. Aktiviteter och utbildningar finns även tillgängligt på vår webbsida 

Facebook

Du vet väl om att du kan gilla och följa oss på Facebook? Då får du snabbt del av de senaste nyheterna. Vi är nu uppe i över 2350 följare vilket känns väldigt bra. Vi vill bli fler så gå gärna med och bjud in dina kolleger och vänner.

Styrelsen
Vårdförbundet Skåne

Juristförsäkring

Nu kan du som medlem teckna en juristförsäkring via Folksam för endast 30 kr/månad (25 kr/månad för studentmedlemmar). Försäkringen omfattar bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år för dig och hela ditt hushåll.

Ta reda på mer
Ändra dina uppgifter

Det är viktigt att vi har rätt uppgifter om dig som är medlem. Då kan vi nå dig med aktuell information och du finns med i vår lönestatistik.

Ändra dina uppgifter här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -