Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt från avdelning Skåne i juni

Läs om vad som händer i avdelning Skåne. Bland annat årsmöte den 25 september, senaste nytt om löneavtal HÖK -19, nattbesök samt möjlighet till att vinna en spa-helg när du värvar en kollega.

Vad händer i avdelning Skåne?

Om du är intresserad av att följa styrelsens interna arbete i form av våra styrelsemötesprotokoll, är du hjärtligt välkommen upp till kansliet på Amiralsgatan 20, 2:a våningen, i Malmö. Från och med den 9 september flyttar vi till Storgatan 5, Malmö.

Årsmöte 25 september

Årets årsmöte kommer att äga rum den 25 september på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Vill du skriva en motion eller ta del av de inkomna nomineringarna till ny styrelseledamot är det bara att följa länken Årsmöte 2019  Inbjudan kommer i augusti men det går att anmäla sig redan nu via länken Anmälan årsmöte  Vi ses!

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Avdelningsstyrelsen tillsammans med ombudsmännen har i dagsläget bokat in möten med 18 kommuner, några Sobona-företag samt Region Skåne för att teckna lokalt kollektivavtal om lön, LOK, samt påbörja löneöverläggningarna.

Alla kommuner har fått förslag på datum, men alla har ännu inte svarat. Vi tror att det krävs två till fyra möten innan vi är klara, så det innebär att du fortfarande inte kan deltaga i något lönesamtal. Det är nu det är upp till bevis för arbetsgivarna att visa att de vill något, det är nu det ska bli verkstad!

Det är fortfarande en del medlemsmöten kvar som du är hjärtligt välkommen till om du vill veta mer om det nya avtalet.

Uppdatera dina uppgifter för att få rätt information kring din LOK
För att du ska kunna få information om rätt LOK måste det vara rätt arbetsplats registrerad hos Vårdförbundet. För att uppdatera dina uppgifter följer du länken ändra uppgifter  

Ystad kommun har fått nytt samverkansavtal

Ystad kommun har tillsammans med de fackliga organisationerna arbetat fram ett nytt samverkansavtal. Avsikten med avtalet är en god arbetsmiljö och en väl fungerande verksamhet som utgår från medarbetarnas engagemang och delaktighet. Därför måste varje medarbetare ha goda möjligheter att bidra till verksamhetens utvecklings- och arbetsmiljöarbete.

Nattbesök

I sommar kommer förtroendevalda med särskilt uppdrag inom Region Skåne att besöka ett antal arbetsplatser nattetid. De vill gärna höra hur du har det som arbetar natt och passar gärna på att svara på frågor om till exempel det nya avtalet. Så bli inte rädd om det plötsligt kommer besökare.

Grattis Högskolan i Kristianstad!

Vårdförbundet Student har undersökt vad studenterna anser om sin VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Vinnaren i 2019 års VFU-rankning är Kristianstad högskola! Stort grattis till högskolan, till er som studerar där och till alla som hjälpt till att handleda studenterna!

Utbildningar för förtroendevalda

Du som är ny förtroendevald, glöm inte att anmäla dig till höstens fackliga utbildningar.

Värva kollega – vinn en spa-helg

Under perioden 1 maj till 31 augusti har Vårdförbundet en värva-kollega-kampanj för yrkesverksamma medlemmar. För varje ny medlem får du och den du värvar välja varsin gåva från Delicard. Värvar du fler får du mer. Och den som värvar flest vinner ett presentkort på en SPA-helg värt 5 000 kr.

Vem vet, du kanske blir vår rekryteringsstjärna! Just nu har den som leder värvat två kolleger, så du har fortfarande chansen.

Facebook

Du vet väl om att du kan gilla och följa avdelning Skåne på Facebook? Då får du snabbt del av de senaste nyheterna. Vi är nu uppe i över 2100 följare vilket känns väldigt bra. Vi vill bli fler så gå gärna med och bjud in dina kolleger och vänner.

Glad sommar!

Vi hoppas att du får en bra sommar med ”lagom” arbetsbelastning när du arbetar och en skön och avkopplande semester! Vårdförbundet finns tillgängligt hela sommaren, ring 0771-420 420. 

Styrelsen
Vårdförbundet Skåne

Rabatt på glas och porslin

Svenska Porslins- & Glasvaruhus AB erbjuder dig som medlem i Vårdförbundet 30 procent rabatt på produkter från flera fabrikers kompletta sortiment.

Glas och porslin
Böcker till rabatterat pris

Som medlem i Vårdförbundet får du rabatt på böcker från Bokus, Liber och Studentlitteratur.

Böcker till rabatterat pris
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -