Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt från Vårdförbundet avdelning Skåne i maj

Läs om vad som händer i Vårdförbundet avdelning Skåne gällande bl.a. nytt löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19 samt att förbundsordförande Sineva Ribeiro besöker Malmö.

Vad händer i avdelning Skåne?

Om du är intresserad av att följa styrelsens interna arbete i form av våra styrelsemötesprotokoll, är du hjärtligt välkommen upp till kansliet på Amiralsgatan 20, 2:a våningen, i Malmö.

Förbundsordförande kommer till Malmö den 23 maj.

Vår förbundsordförande, Sineva Ribeiro, kommer till Malmö den 23 maj. Sineva kommer att finnas med vid informationsbordet vid Pressbyrån på SUS Malmö mellan kl. 11.00-13.00. Passa på att träffa henne och t.ex. prata om det nya avtalet.

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Som du säkert redan har hört har vi nu ett nytt avtal mellan Vårdförbundet och SKL och Sobona. Det vi som styrelse har framför oss nu är att sätta oss in i avtalet och analysera det, boka in möten med förhandlare i Region Skåne och de 33 Skånska kommunerna för att teckna lokala kollektivavtal, LOK, om lön samt lägga upp en plan för hur vi ska möta er medlemmar och förtroendevalda för att prata om det nya avtalet.

Som vanligt hittar ni senaste nytt på Vårdförbundets webbsida och Vårdförbundet avdelning Skånes Facebooksida.

Värva medlemmar

Att vara många medlemmar i Vårdförbundet är en styrka. Det ger oss större legitimitet och styrka i förhandlingar både på nationell nivå och på arbetsplatsen. I Skåne har vi satt upp målet att få 530 nya medlemmar under året. Du som redan är medlem är oerhört viktig! Hjälp oss gärna att bli fler, just nu får du ju dessutom en gåva som tack för hjälpen. Kom gärna med förslag på hur vi kan bli bättre som organisation så att många vill vara med.

Facebook

Du vet väl om att du kan gilla och följa oss på Facebook? Då får du snabbt del av de senaste nyheterna. Vi är nu uppe i över 2000 följare vilket känns väldigt bra. Vi vill bli fler så gå gärna med och bjud in dina kolleger och vänner.

Aktivitet för dig som är förtroendevald

Författaren Sara Heyman kommer till SUS i Lund den 12 juni och föreläser för våra förtroendevalda - SJUKT, SYSTER!

Sara Heyman är bosatt i Stockholm, medicinjournalist på Dagens Medicin och legitimerad sjuksköterska. Tidigare reporter och producent på Sveriges Radios Ekot. "Sjukt, syster!" är hennes debutbok.

Mer information samt hur du anmäler dig hittar du via länken Föreläsning Sara Heyman

Styrelsen
Vårdförbundet Skåne

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -