Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt från avdelning Skåne i april

Läs om vad som händer i avdelning Skåne gällande bl.a löneavtalet, rätten till sommarsemester, personcentrerat ledarskap, nominera till fyllnadsval samt aktuella aktiviteter.

Vad händer i avdelning Skåne?

Vi vill gärna träffa dig som medlem oavsett om du jobbar statligt, privat, i kommunen eller i regionen, är student, föräldraledig, pensionär eller arbetslös. Det kan vara allt från litet till stort eller att du bara är nyfiken på vilka vi är. Den 10 april var vi i Landskrona och hade intressanta samtal med både medlemmar och förtroendevalda. Närmast på tur står Ystad den 7 maj kl. 13.00-15.00 i Röda rummet vid matsalen på sjukhuset.

Om du är intresserad av att följa styrelsens interna arbete i form av våra styrelsemötesprotokoll, är du hjärtligt välkommen upp till kansliet på Amiralsgatan 20, 2:a våningen, i Malmö.

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Förhandlingarna har gått in i ett nytt läge där Vårdförbundet och SKL bestämt sig för att ta hjälp av medlare. Det som händer nu är att de två medlarna ska prata med båda parter och sedan ta fram ett förslag. Fortfarande sker allt bakom stängda dörrar.

Följ löpande information på avtalsblogg, webbsida, vår Facebooksida och nyhetsbrev. Följande länkar håller dig uppdaterad kring senaste nytt: Avtalsbloggen  och Vårdförbundet yrkar på jämställda och hälsosamma villkor i välfärdssektorn

Medan förhandlingarna pågår tecknas inte några andra kollektivavtal inom kommuner, landsting/regioner och Sobona. Det innebär att vi i Skåne inte kan teckna några kollektivavtal om tex flex, samverkan eller måltidsuppehåll.

Våra kompetenser behövs!

I takt med att vi har arbetsgivare som inte ger oss bra villkor i vårt arbete och våra professioner hittar arbetsgivaren på andra lösningar. Det är viktigt att vi står upp för våra yrkeskunskaper och professioner, vi är inte utbytbara! Våra kunskaper behövs för att det ska vara en trygg och säker vård. Upplever du att patientsäkerheten är hotad genom att våra kompetenser byts ut ska du skriva en avvikelse på det och du kan även anmäla det som en patientsäkerhetsrisk direkt till IVO.

Sommarsemester

Tänk på att du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren. Vill du veta vad som gäller går det bra att följa länken Rätten till återhämtning och rekreation under sommaren

Värva kollega

Under perioden 1 maj till 31 augusti har Vårdförbundet en värva-kollega-kampanj för yrkesverksamma medlemmar. För varje ny medlem får du och den du värvar välja varsin gåva från Delicard. Värvar du fler får du mer. Den som värvar flest vinner ett presentkort på en SPA-helg värt 5 000 kr. Vem vet, DU kanske blir vår rekryteringsstjärna! Material i form av affisch och bordspratare kommer att skickas ut via post till alla förtroendevalda.  

Personcentrerat ledarskap

Vårdförbundet har deltagit i MultiHelix Think Tank – en arena ”med alla som behövs för att lösa komplexa problem” där temat var Vårdprofessionens syn på ledarskap. Vårdförbundet presenterade och förordar personcentrerat ledarskap. De begrepp som är centrala för personcentrerad vård – samtal, partnerskap och dokumentation finns även i personcentrerat ledarskap.

Chefer behöver fråga - vad kan jag göra för att hjälpa dig? Genom jämlika samtal mellan chef och medarbetare, ges möjligheter till partnerskap där man ringar in och identifierar medarbetaren styrkor och förmågor. Samtalen lägger grunden till planen för hur medarbetaren kan utvecklas och gemensamma mål sätts.

Uppdatera dina uppgifter

För att du snabbt ska kunna få hjälp, rätt stöd och rätt information är det viktigt att dina uppgifter i vårt medlemsregister är rätt. Är du en av de uppskattningsvis 750 medlemmarna i Skåne som inte har rätt arbetsplats registrerad får du gärna åtgärda det via  Ändra uppgifter

Nominera till avdelning Skånes årsmöte 2019

Nu kan du nominera till fyllnadsval av styrelseledamot samt valberedningen inför årsmötet den 25 september. Du kan nominera dig själv eller någon annan. Kom ihåg att tillfråga den du nominerar. Mer information finns via länken Nominera till årsmötet 2019.

Aktiviteter för dig som är medlem

Folksam - information om pension
Genom ditt medlemskap får du nu chansen att komma på en informationsträff. En representant från Folksam pratar pension, berättar om hur pensionssystemet ser ut och vad du faktiskt får för det du betalar! 
Malmö 23 april
Lund 6 maj 16:30-18:00
Lund 6 maj 18:15-19:45

Lunchmöten
Vårdförbundet bjuder på lunch och informerar om medlemskapets värde.
Landskrona 7 maj
Lund 28 maj

Resa till Ullared 29 april (fåtal platser kvar)
Buss från Malmö-Lund-Helsingborg

Avdelning Skånes webbsida
Dom lokala nyheterna finner du på avdelning Skånes webbsida

Avdelning Skånes Facebooksida
Håll dig uppdaterad med senaste nytt genom att följa avdelning Skåne på Facebook!

20 procent rabatt på träning på Actic

Som medlem i Vårdförbundet får du 20 procent rabatt när du tecknar ett 12 månaders autogiromedlemskap.

20 procent rabatt på träning på Actic
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -