Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt!

Här kommer en sammanfattning för dig som medlem, av vad som händer just nu, i Vårdförbundet avdelning Skåne.


Ordförande har ordet - särskilt yrkesskickliga och lönekarriär

I senaste Ordförande har ordet handlar det om lön med fokus på särskilt yrkesskickliga, möjligheten att göra lönekarriär samt hur utfallet har blivit hos några skånska arbetsgivare.

Läs hela Ordförande har ordet HÄR


Digitalt medlemsmöte – du bestämmer ämne

Du har nu möjlighet att själv bestämma vad medlemsmötet ska handla om och om du vill ha det med dina närmsta kollegor på arbetsplatsen eller öppet för alla medlemmar.

Förslag på ämnen är; lön, lönekriterier, arbetsmiljö, arbetstider, kollektivavtal, arbetsrättsliga lagar, vad tycker Vårdförbundet, hur arbetar Vårdförbundet internationellt eller något specifikt kring din yrkesroll.

Under våren kommer vi att anordna fler öppna medlemsmöten kring lön, så håll utkik!

Vill du ha ett arbetsplatsbesök? Fyll i det HÄR


Semesterplanering

Det känns avlägset nu, men snart är sommaren här. Vårdförbundet i Skåne har valt att fokusera extra på semesterhantering under året då det är en viktig fråga för många medlemmar. Och kanske extra mycket denna sommar efter de påfrestningar som många upplevt i samband med pandemin.

Vårt mål är att alla medlemmar (som vill) ska få fyra veckors sammanhängande semester under den lagstadgade semesterperioden och att fritiden värnas så att man ges möjlighet till vila och återhämtning. För att detta ska fungera krävs arbetsgivare som har kunskap och mandat att arbeta med semesterplaneringen på ett hållbart sätt.


För att kunna arbeta med semesterfrågan behöver vi alla hjälpas åt.

 • Vi önskar att alla medlemmar tar ett aktivt ansvar för sina semesterönskemål och lämnar in dom till arbetsgivaren i god tid.
 • Vi har anordnat utbildningar för förtroendevalda för att de ska få ökad kunskap kring vad semesterlagen och kollektivavtalet säger. Har du som förtroendevald missat utbildningen rekommenderas du ta kontakt med ”din” styrelseledamot snarast. Vi behöver förtroendevaldas hjälp att lyfta frågan i samverkan/MBL och hålla ett vakande öga på att det hanteras rätt.
 • Styrelsen samordnar och sätter tryck i frågan.
 • Förbundsombudsmännen är behjälpliga i frågan när det gäller tolkning av lag och avtal samt om något ärende ska drivas vidare.


#Tackamedlön – en skånsk kampanj fortsätter!

Kampanjen #tackamedlön syftar till att synliggöra vår verklighet och skapa opinion kring värderingen av våra yrkesgrupper.

Hur kan du hjälpa till?

 • Skriv på namninsamlingen. Varje namn på listan räknas - nu är det viktigt att vi är så många som möjligt! Skriv under HÄR
 • Visa en kollega, skicka ett sms till din granne eller ring till en kompis.
 • Dela på sociala medier!
 • Spela in en kort film där du berättar om din dag och avsluta med #tackamedlön som du skickar till nedan kontaktpersoner
 • Skicka in en bild som symboliserar budskapet. Bilden kan vara på en sak, på dig, på en grupp kollegor – egentligen vad som helst som kan symbolisera vår verklighet just nu.
 • Skriv en debattartikel/insändare, tagga med #tackamedlön
 • Kontakta politiker, tagga med #tackamedlön

Kontaktpersoner: Charlotte Wikander charlotte.wikander@vardforbundet och Johanna Ödell johanna.odell@vardforbundet.se


Covid -19 i Skåne

Glädjande har vi sett att antalet covidsjuka som behöver sjukhusvård minskar. Det innebär att arbetsgivaren försöker balansera antalet vårdplatser för covidpatienter, vanliga patienter och för att kunna öka upp den vård som inte kunnat utföras. En balansgång som inte är enkel då ingen kan säga hur pandemin kommer att utvecklas eller i vilken takt.

Vårdförbundet anser att alla de medlemmar som blivit förflyttade, så snart det är möjligt ska få återgå till sina ordinarie arbetsplatser. Även om alla har gjort sitt bästa och yttersta är det annorlunda att vara förflyttad eller att ha kolleger som är förflyttad till ens arbetsplats.

Vårdförbundet lyfter i alla sammanhang att det är viktigt att medlemmar får återhämtning innan arbetsgivaren kör igång full produktion. Många har upplevt jobbiga situationer, både psykiska och fysiska, samt att det varit mycket oro. Vi vill att våra medlemmar ska hålla och må bra.


FAQ kring Covid -19 i arbetslivet

På Vårdförbundets webbplats finns en särskild FAQ kring Covid 19 och vad som gäller i arbetslivet. Den uppdateras regelbundet. Gå gärna in och läs.

Läs mer i FAQ:n HÄR


Kontaktvägar till Vårdförbundet

Tänk på att du alltid kan kontakta våra kompetenta medarbetare på Vårdförbundet Direkt när det är något du undrar över eller behöver hjälp. Du kan antingen ringa 0771-420 420 eller skicka in din fråga. Vid behov lämnas ärendet över till oss i Skåne.

Skicka din fråga HÄR


Följ oss på sociala medier

Du vet väl om att vi finns på sociala medier? Där hittar du alltid senaste nytt från Skåne.

Facebook - Vårdförbundet Skåne

Instagram - Vådförbundet Skåne

 

Var rädd om dig och alla människor i din närhet, du är viktig!

Styrelsen
Vårdförbundet Skåne


Det är viktigt att Vårdförbundet har rätt uppgifter om dig och då främst din arbetsplats och din privata e-postadress.

Ändra dina uppgifter HÄR

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -