Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vad händer i avdelning Skåne?

Vi har flyttat

Kansliet i Malmö med anställda, utbildningsteam och styrelse har flyttat. Vi finns numera på Storgatan 5, vån 3, Malmö.

Om du är intresserad av att följa styrelsens interna arbete i form av våra styrelsemötesprotokoll, är du hjärtligt välkommen upp till kansliet.

Årsmöte 25 september

Årets årsmöte kommer att äga rum den 25 september på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Anmälningstiden för att bli bjuden på mat har gått ut. Men du är hjärtligt välkommen på föreläsning och årsmötet. Mer information hittar du här Årsmöte 2019. Vi ses!

Årets förtroendevalda

Har du en engagerad och initiativrik förtroendevald på din arbetsplats? Då kan du visa din uppskattning genom att nominera henne/honom till Årets Förtroendevald senast den 18 september via denna länk. Vinnaren presenteras på årsmötet.

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Avdelningsstyrelsen tillsammans med ombudsmännen håller fortfarande på med överläggningar med flera kommuner i Skåne. Region Skåne, några kommuner och Sobona-företag är klara. Tyvärr vill arbetsgivaren inte ge några löften i form av siffror, men de delar uppfattningen kring att det behövs en satsning på de särskilt yrkesskickliga och i de flesta fall att lönespridningen ska öka. Det är nu upp till bevis för arbetsgivarna att visa att de menar vad de säger och att det blir någon skillnad i lönekuvertet!

Vi kommer noga att följa hur resultat blir och därefter tar vi ställning till nästa steg…

Kriterier för särskilt yrkesskickliga

Vi får många frågor kring vem som är särskilt yrkesskicklig. Vårdförbundet har tagit fram förslag till kriterier som vi har delat ut till samtliga huvudmän. Vi ser gärna att de används som underlag när ni diskuterar och eventuellt justerar/kompletterar era lönekriterier. Länk till Kriterier för särskilt yrkesskickliga

Aktiviteter 2020

Vi går snart in i processen att börja planera vad vi ska prioritera och göra under 2020. Har du någon idé kring vad du vill att Vårdförbundet i Skåne ska göra får du gärna skicka in det via info.skane@vardforbundet.se, märk mailet ”Aktivitet 2020”. Alla bidrag tas tacksamt emot.

Facebook

Du vet väl om att du kan gilla och följa oss på Facebook? Då får du snabbt del av de senaste nyheterna. Vi är nu uppe i över 2200 följare vilket känns väldigt bra. Vi vill bli fler så gå gärna med och bjud in dina kolleger och vänner.

Önskan om skön höst

September månad har bjudit på varierande väder med flera vackra dagar. Hoppas du har möjlighet att njuta av naturen någon vacker höstdag!

Styrelsen
Vårdförbundet Skåne

 

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -