Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
FRÅGA PANELEN - digitalt forum

Vi är inne i en tid då mycket händer och vi lever med ständiga förändringar på arbetet. Det är svårt att mötas fysiskt - därför öppnar vi nu ett forum för att möta alla medlemmar och svara på era frågor digitalt. Vi har bjudit in politiker till en frågestund - skicka in dina frågor och få svar den 26 november!

Alexander Höglund (L), regionråd och vice ordförande i regionstyrelsen att svara på era frågor om vård tillsammans med representanter från Vårdförbundet.  Frågor som rör andra arbetsgivare än Region Östergötland besvaras av avdelningsstyrelsen.

Skicka in dina frågor och funderingar senast 18 november. Frågestunden med svar på inkomna frågor kommer att filmas och publiceras på vår Facebooksida den 26 november.

Digitalt forum - ställ dina frågor här!
Covid-19 och ditt arbete

Nu tar Covid-19 fart igen i Östergötland. Läs om vad som gäller och vart du vänder dig med dina frågor och funderingar.

Du kontaktar i första hand din förtroendevalda på din arbetsplats eller din arbetsplatscoach om du har frågor eller funderingar som rör Covid-19 eller din arbetsmiljö.

Aktuell information om Covid-19 och ditt arbete hittar du i Vårdförbundets FAQ.

Kom ihåg att följande gäller

  • Skyddsutrustning ska finnas. Arbetsgivaren skall, utan kostnad för arbetstagaren, tillhandahålla den personliga skyddsutrustning som behövs för arbetet.
  • Om skyddsutrustning saknas, eller bedöms den endast räcka ett visst tag, ska åtgärder vidtas som förhindrar att våra yrkesgrupper och vårdens personal riskerar sin hälsa.
  • Säkert för dig och patienten. Arbetet ska kunna göras säkert och riskfritt för patienter och medarbetare.
  • Rätt till introduktion. Vi ska jobba tryggt och säkert utan att risk för att patientsäkerheten riskeras. Har du ändrade arbetsuppgifter så behöver du få den introduktion som krävs för det.
  • Ditt ansvar. Den arbetsuppgift du utför, har du ett ansvar för att utföra på ett korrekt och säkert sätt enligt de rutiner och riktlinjer som finns.
  • Hjälp att prioritera. Din chef ska hjälpa dig att prioritera om det är för många uppgifter som ej är rimligt att kunna genomföra.
  • Avvikelser. Skriv avvikelser för tillbud och risker, extra viktigt om du själv blir smittad i samband med arbetet.

Precis som alltid finns vi för er. Hör hellre av er en gång för mycket! Du kan även kontakta Vårdförbundet Direkt varje vardag 8-18 på telefon 0771-420 420 eller via webben.

Avdelningsstyrelsen Östergötland

Covid-19 - Information för dig i ditt arbete
Gratis onlineträning med Actic

Som medlem i Vårdförbundet får du 20 procent rabatt på träning hos Actic. Just nu får du även testa appen Actic Anywhere gratis fram till 31 maj.

Träna gratis online fram till 31 maj!
Medlemsförmån: Ta nästa steg i din karriär

Med din utbildning och ditt yrkesval finns det många möjligheter att utvecklas. Vad kan och vill du göra i framtiden? Vi hjälper dig med karriärcoachning och CV-granskning. Kontakta våra karriärrådgivare för ett samtal idag.

För kontakt med karriärrådgivare
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -