Veckans Vårdförbundare: Emma Klingvall

Närbild på leende kvinna med ljusbrunt hår till axlarna

Avdelningsordförande vald vid årsmötet i september är Emma Klingvall. Stort engagemang och driv kännetecknar henne, både i det fackliga arbetet, i sin profession och privat. Emma är specialistsjuksköterska i kirurgisk vård och har sin tjänst vid uppvakningsavdelningen på Vrinnevisjukhuset.

Det här mina personliga drivkrafter

Jag känner ett stort engagemang för Vårdförbundet och oss medlemmar. Hälso- och sjukvården är en central del av samhället och att de proffs som verkar där har rätt förutsättningar och goda villkor är för mig viktiga frågor att driva. 

Därför är jag med i Vårdförbundet

Att vara medlem är att kunna påverka arbetsmiljön och villkoren men också vad Vårdförbundet ska göra för medlemmarna. Det är en förmån att kunna nyttja medlemskapet och de förmåner det innebär på bästa sätt. 

Det här är det viktigaste vi åstadkommit om 4 år

Om 4 år vill jag att medlemmarna i Östergötland har mer kännedom om vad Vårdförbundet gör, vilka vi är som är förtroendevalda och att vi lyckats förbättra arbetsinnehållet, förkortat veckoarbetstiden för nattarbete och nått en bra bit på vägen för jämställda löner för oss i Vårdförbundet.

En personlig sak om mig

Jag älskar att sjunga med min sånggrupp och att löpträna – gärna i skogen!