Aktuellt i Östergötland

 • "Jag brinner för jämställda löner och förbättra villkoren och vården."

  Träffa styrelsen - här är vi som är valda av medlemmarna i Östergötland att leda avdelningen fram till nästa val, hösten 2021.

 • Var med och stötta Musikhjälpen!

  Vårdförbundet stöttar årets insamling för Musikhjälpen. Temat är “Ingen människa ska lämnas utan vård” och målet för insamlingen är att i snitt samla in en krona per medlem, vilket innebär 114 000 kr.

 • Pengar i en burk och i tre staplar

  Årets löneöversyner i hela Östergötland äntligen klara!

  I både Regionen och flera kommuner har översynen varit utdragen på grund av andra fackförbunds löneavtal men framför allt på grund av pandemin. Vårdförbundet kan bara beklaga detta eftersom vi varit arbetsgivaren till lags utifrån vårt perspektiv och försökt få till stånd överläggningar och lönebesked enligt de tidsspann vi brukar förhålla oss till.

 • Manifestation den 11 juni #Tackamedlön

  För att öka det lokala trycket arrangerar Vårdförbundet i Östergötland en kampanj, där vi samlar in namnunderskrifter utifrån kampanjen #Tackamedlön. Häng med, tillsammans kan vi göra skillnad!

 • Aktuellt om semestern i Östergötland

  Sommar och semester även i år... För många av oss är semesterplanering även i en tid utan pandemi, en tid av frågetecken, oro, ovisshet och frustration men i år är det kanske extra svårt... Hur tänker arbetsgivaren och vad tycker Vårdförbundet?

 • Corona och Vårdförbundets verksamhet i Östergötland

  Vårdförbundets verksamhet i Östergötland påverkas av rådande situation. Här får du mer information om det och kan också läsa var du kan hålla dig uppdaterad på läget.

 • Ansök om stipendium för ditt examensarbete

  Har du nyligen tagit grundexamen? Ansök då om vårt stipendium för bästa examensarbete. Vi delar ut 2 stipendier, ett i ämnet omvårdnad och ett i biomedicinsk laboratorievetenskap. Varje stipendium är värt 5000 kr.

 • Halvkroppsbild på leende, blond kortklippt kvinna med röda läppar. Klädd i vit t-shirt. Grå bakgrund.

  INSTÄLLD! Medlemsföreläsning med Nina Rung

  Pga rådande situation har vi beslutat att vårens föreläsning skjuts på framtiden Humant bemötande, våld i nära relationer och utsatthet - det är några av ämnena som kriminologen, genusvetaren och debattören Nina Rung kommer att beröra vid vårens medlemsföreläsning. Välkommen att anmäla dig!

 • Jämställda löner - kom och möt politikerpanelen

  I samband med internationella kvinnodagen ordnar vi ett möte för medlemmar där vi bjudit in lokala politiker för att diskutera jämställda löner. Möt vår politikerpanel, fråga, diskutera eller bara lyssna!

 • 1000 följare kan inte ha fel - God Jul!

  Vi firar in julen med att spräcka 1000-gränsen för följare på vår Facebook. Du är väl en av dem?