Aktuellt i Östergötland

 • Ansök om stipendium för din C-uppsats

  Har du nyss tagit examen eller är det snart dags? Ansök då om vårt stipendium för bästa C-uppsats. I år delar vi ut 2 stipendier, ett i ämnet omvårdnad och ett i biomedicinsk laboratorievetenskap.

 • God Jul och Gott nytt år - vi blickar framåt!

  Styrelsen avdelning Östergötland vill önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!

 • Nya styrelsen - vilka är vi?

  Styrelsen som valdes på Årsmötet i september består av:

 • Skaffa dig mer kunskap i ditt uppdrag som förtroendevald

  Nu är anmälan öppen till utbildningarna under 2018. Oavsett om du är ny som förtroendevald eller har några år på nacken finns det kunskapspåfyllning för alla. Vad är nästa steg för dig?

 • Vill du påverka Vårdförbundet?

  Vill du påverka Vårdförbundet? Sista dagen att skicka in en motion till kongressen (2018) är 1 december i år! Här hittar du också de motioner som redan kommit in. Alla medlemmar kan skicka in motioner.

 • En man i svarta kläder står vid ett bord framme vid en whiteboard och visar en presentation. På filmduken visas en bild av Norrköpings industrilandskap och texten

  Lukas berörde skolsköterskor

  Temat under årets skolsköterskedagar var HBTQ och deltagarna bjöds på föreläsning av Lukas Svärd. Många var berörda av hans berättelse om hur han gått från kvinna till man.

 • 1 kvinna med långt ljust hår och 1 kvinna med mörkt uppsatt hår står framför Vårdförbundsflagga och håller i varsin blombukett och i stipendiet som är värt 2500 kr vardera

  Glada vinnare av stipendiet för bästa C-uppsats 2017

  Vid årsmötet i september delades årets stipendium till bästa C-uppsats ut. Prissumman på totalt 5000 kr delas mellan Wictoria Karlsson och Amanda Suu för deras uppsats "Sjuksköterskans roll i att uppmärksamma och stödja patienter med hetsätningsstörning "

 • Bild på kvinnlig sjuksköterska som står vid en dator och tittar in i kameran

  En bubblare på Vårdgalan

  Ett personcentrerat förhållningssätt och en digital hälsodagbok har förbättrat hälsan och minskat antalet stick och polikliniska besök för personer med immunbrist vid Infektionskliniken i Linköping. Kvinnan bakom detta är Ramona Fust som nu utnämnts till bubblare för Vårdförbundspriset 2017

 • Illustrerad bild över fyra medlemmar varav en nyvald förtroendevald

  Uppdragets mandattid löper ut, hög tid för om/nyval!

  Uppdraget som förtroendevald gick för de flesta ut 2017-09-30. Om val ännu inte hållits på din arbetsplats är det hög tid att göra det så att ni inte står utan möjligheten att påverka. Vi behöver bli fler förtroendevalda som är med och förbättrar våra verksamheter!

 • En kvinna blickar in i kameran

  Stolt nyvald ordförande

  Stort tack för förtroendet att leda Vårdförbundet avdelning Östergötland!