Aktuellt i Östergötland

 • Tre leende kvinnliga sjuksköterskor med blå tröja och vita byxor sitter i gräset.

  Återträff för studenter

  Vi bjuder in till återträff för dig som tog sjuksköterskeexamen från Linköpings universitet i Norrköping eller Linköping i januari 2018. Passa på att träffa dina kursare igen och möt Vårdförbundet för att lyfta dina funderingar!

 • Rapport från styrelsens möte 2 mars

  2 mars var det dags för styrelsens andra möte. Här kan du få en kort rapport om några av punkterna som diskuterades på mötet.

 • Veckans Vårdförbundare: Sebastian Geijer

  Sebastian är intensivvårdssjuksköterska och arbetar på IVA US och undervisar även på Linköpings universitet. Sedan i höstas är han ledamot i styrelsen i Östergötland.

 • Veckans Vårdförbundare: Ragnhild Karlsson

  Ragnhild Karlsson är en glad, strukturerad och ansvarstagande sjuksköterska . Hon är också mångårig förtroendevald i Vårdförbundet, vice avdelningsordförande i Östergötland och ledamot i förbundsstyrelsen.

 • Veckans Vårdförbundare: Eva Heijne-Adolfsson

  Eva Heijne-Adolfsson har varit förtroendevald på arbetsplats under lång tid och är ny ledamot i styrelsen sedan årsmötet i höstas. Hon är sjuksköterska med anställning på onkologiska behandlingsmottagningen på US.

 • Veckans Vårdförbundare: Eva Edelönn

  Eva är sprudlande, driven och med engagemang på många olika håll. Hon är biomedicinsk analytiker men jobbar just nu fackligt på heltid. Hon är ledamot i styrelsen och arbetar bland annat med medlemsaktiviteter och som coach för förtroendevalda ute på arbetsplatserna.

 • Ingen mer bonus för nattarbete

  Det blev varken lättare att rekrytera sjuksköterskor eller att öppna vårdplatser. Därför tar Region Östergötland bort nattbonusen till hösten.

 • Närbild på leende kvinna med ljusbrunt hår till axlarna

  Veckans Vårdförbundare: Emma Klingvall

  Avdelningsordförande vald vid årsmötet i september är Emma Klingvall. Stort engagemang och driv kännetecknar henne, både i det fackliga arbetet, i sin profession och privat. Emma är specialistsjuksköterska i kirurgisk vård och har sin tjänst vid uppvakningsavdelningen på Vrinnevisjukhuset.

 • Veckans Vårdförbundare: Maria Ljung

  Maria Ljung är veteran i styrelsen och mycket erfaren i det fackliga arbetet. Hon är sjuksköterska med anställning på Lasarettet i Motala. Maria har fackligt uppdrag på heltid och är den som arbetar med länets chefer och ledare samt de privata arbetsgivarna.

 • Veckans Vårdförbundare: Monica Jonsson

  Monica Jonsson är nybliven styrelseledamot och arbetar till vardags som sjuksköterska på kardiologen på US i Linköping. Här presenterar hon sig.