Bästa kandidatuppsatserna 2020

Vårdförbundet Örebro delar ut stipendier till bästa kandidatuppsats i de program på Örebro universitet som läser till Vårdförbundets professioner.

Detta är ett festligt tillfälle tycker vi i Vårdförbundet Örebro, för att vi brukar bli inbjudna till självaste examensdagen för att dela ut stipendierna. Denna gång blev det lite annorlunda examensfirande med digitala lösningar men lika festligt.

Stipendiet är på 6000 kronor och går till den/de författare som skrivit den bästa kandidatuppsatsen, utsedd av examinatorn och det är bara medlemmar i Vårdförbundet som kan få det. Syftet med stipendiet är att uppmuntra till vidare forskning, utveckling och utbildning.


Vinnarna vårterminen 2020

 

Cecilia Nord Sixtensson och Linn Storsnes från sjuksköterskeprogrammet

Se hela människan - Erfarenheter av bemötande inom sjukvården hos personer

med övervikt eller fetma”

 

Niklas Thenstedt inriktning laboratoriemedicin från biomedicinska analytikerprogrammet

”Detektion av hydrolyserad β-laktamantibiotika i plasma med MatrixAssisted Laser Desorption Ionization – Time of Flight Mass Spectrometry och Liquid Chromatography tandem Mass Spectrometry”

 

Pernilla Robertsson inriktning fysiolog, från biomedicinska analytikerprogrammet

” Sensorisk evoked potential En jämförelse av latenstiden mellan höger- och vänsterhänta vid stimulering av nervus medianus”

 

Viktoria Setterlöf, röntgensjuksköterskeprogrammet

”Följsamhet till basala hygienrutiner vid radiologiska undersökningar i Maputo, Mocambique, en observationsstudie”

 

Vi säger stort grattis till er!

Lycka till önskar vi alla nya yrkesverksamma kollegor som biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor.

 

 #tackamedlön #vfmedlem #viärvården