Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej på er chefer i länet!

Vi vill med detta brev informera om vad som händer nästa år och presentera Lena och Lena från avdelningsstyrelsen som är nya kontaktpersoner för chefer tillsammans med ordförande Camilla Eriksson Sundberg.

Under 2020 anordnar vi intressanta aktiviteter riktade till er som är chefsmedlemmar! En gång per termin bjuder vi in till lunchmöte runtom i länet, till vilka ni gärna får bjuda med chefskollegor som är intresserade potentiella medlemmar i Vårdförbundet. Vi kommer även hålla en 2-timmars utbildning i arbetsrätt exklusivt för er medlemmar den 28 maj på Sunderby sjukhus, med möjlighet att delta via länk om man inte kan vara på plats. Gå in på Aktiviteter och utbildningar på webben eller följ länkarna nedan för att läsa mer och anmäla dig och eventuell kollega. 

Lunchmöte Luleå 5/2

Lunchmöte Gällivare 6/2

Lunchmöte Piteå 7/2

Lunchmöte Kalix 10/2

Arbetsrättsutbildning 28/5

Lunchmöte Gällivare 3/9

Lunchmöte Piteå 4/9

Lunchmöte Luleå 25/9

Ni som inte har möjlighet att ansluta till våra inplanerade medlemsmöten: hör av er till den kontaktperson från styrelsen som är geografiskt närmast för att se över om vi kan mötas vid ett annat tillfälle, antingen fysiskt eller via Skype.

Kom ihåg att ni som chefsmedlemmar även är varmt välkomna till övriga medlemsaktiviteter under året, så som biokvällar och årsmötet. Mer info kommer så håll utkik under Aktiviteter och utbildningar!

Här kommer en presentation av era nya kontaktpersoner i styrelsen: Lena och Lena! 

 

Lena Vennberg

Jag har varit aktiv i Vårdförbundet sedan studietiden och blev vid årsmötet 2017 invald som styrelseledamot i avdelning Norrbotten. Utöver detta sitter jag även med i den nationella förbundsvalberedningen. När jag arbetar kliniskt är det inom Luleå primärvård där jag har min anställning som sjuksköterska.

För mig är det viktigt att värna det fackliga arbetet och den svenska partsmodellen, då jag tror att vi på så sätt skapar de bästa villkoren på arbetsmarknaden. I Vårdförbundet organiserar sig våra fyra professioner och här har du som chef en viktig plats. Därför känns det roligt att nu vara kontaktperson för chefer i Norrbotten och jag ser framemot uppdraget. Min förhoppning är att vi tillsammans ska skapa en god facklig samhörighet och att det ska vara en självklarhet att vända sig till Vårdförbundet för råd, stöd och med sina idéer till förbättringar.   

Lena Gustafsson

Mina fackliga erfarenheter inom Vårdförbundet är som förtroendevald och tillika skyddsombud på min arbetsplats. Januari 2019 blev jag in adjungerad som styrelseledamot i Vårdförbundet Norrbotten och invald vid årsmötet 2019 för hela mandatperioden (2 år till). Oavsett i vilken fas i yrkeslivet jag varit och vilken arbetsplats jag arbetat på har jag alltid sett min fackliga anslutning som något värdefullt.  Jag har min anställning som röntgensjuksköterska inom Bild- och funktionsmedicin, Röntgen i Gällivare, men har även erfarenhet som sjuksköterska på olika vårdavdelningar. I mina fackliga uppdrag har jag varit mest synlig i Gällivare (Malmfälten), Pajala och Jokkmokk då jag bor och arbetar här.

Det som "intresserar mig mest" är arbetsmiljö och arbetsförhållanden, främst de sociala och organisatoriska. Alla ska tycka det är kul att gå på jobbet nästan varje dag i alla fall. 

Uppdraget att vara med i chefsgruppen i Vårdförbundet känns spännande och helt nytt för mig. Tänk att helt förutsättningslöst gå in i uppdraget och få möjlighet att inspirera Dig som chefsmedlem och få Dig att se värdet i medlemskapet. 

 

Övergripande geografisk uppdelning mellan kontaktpersonerna

Lena Gustafsson: Malmfälten och norra inlandet.

Camilla Eriksson Sundberg och Lena Vennberg: Östra Norrbotten, kusten och södra inlandet.

Vi har även chefsmedlemmar, anställda i Region Norrbotten, som ni är välkomna att höra av er till:

Maarit Kylmämaa, Sunderby sjukhus

Sofie Altenburg, närsjukvården Luleå

Karin Martinsson-Heikkilä, Gällivare sjukhus

 

Vi vill påminna er om att se över så att ni har rätt uppgifter angivna i vårt medlemsregister. Logga in på hemsidan och ändra under "Mina sidor". Behöver du hjälp, hör av dig till info.norrbotten@vardforbundet.se eller ring Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420.

Slutligen vill vi önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Med vänliga hälsningar

Vårdförbundet avdelning Norrbotten

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -