Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Ny ordförande och vad händer under hösten

Den 29 september hade avd. Norrbotten ett digitalt årsmöte, som efter vissa tekniska strul resulterade i att ny avdelningsstyrelse valdes och även kongressombud inför kongressen 2022 samt en ny valberedning. Jag fick det stora förtroendet att leda avdelningens arbeta under de närmsta fyra åren tillsamman med den övriga styrelsen.

 

Vem är då jag? Mitt namn är Elisabeth Lindblad, jag är legitimerad barnmorska sen mer än 20 år, har de senaste fem åren verkat som vice avd. ordförande. Har tillsamman med styrelsen arbetat mycket de senaste åren med alla förändringar som skett under pandemin, förflyttningar, indragna semestrar, arbetsmiljö frågor och en ökad arbetsbörda för alla våra medlemmar.

De viktiga frågorna jag brinner för är:

  • Rätt värderade i vårt yrke både vad gäller lön och kompetens.
  • Rena arbetsmiljöfrågor och villkors frågor. Hur vi ska orka med att arbeta ett helt yrkesliv? 

Arbetsplatsbesök och After Vård 

Återgången till det normala är något vi längtat efter och som nu verkar bli av. Vi kommer under hösten att genomföra fler arbetsplatsbesök och möta upp dig på din arbetsplats. Vill du ordna ett medlemsmöte där någon från styrelsen närvarar så hör av dig till oss.

Vi kommer att ha After Vård på olika orter under hösten. Du hittar mer information på vår webbsida och i Aktivitetsportalen, där du även anmäler dig. 

Som fackförbund ser vi att det normala inte innebär tvångsförflyttningar och brist på respekt för våra kompetensområden. Vi kommer fortsätta kämpa för en bra arbetsmiljö, attraktivare arbetstider, god patientsäkerhet och en värdig löneutveckling.

Möjlighet att lyssna på Aron 

För dig som missade den uppskattade föreläsningen av Aron Andersson under årsmötet, vill jag tips om att den nu ligger uppe fram till den 10 november. Här kommer du direkt till sidan.

Vi behöver dina synpunkter

Fyll gärna i enkäten som ligger uppe på vår webbsida där vi tar emot synpunkter vad vill ha för slags aktiviteter från oss under 2022. Fram till 19 oktober finns den tillgänglig. Direkt till enkäten! 

Förberedelser inför kongressen 2022

I närtid  kommer vi att starta upp med både nya och gamla kongressombud. Ni kan ta del av alla valda till de nya posterna på vår hemsida. Efter diverse tekniska problem, där det visades en annan bild under mötet av valda kongressombud, så är det är resultatet som visas i mötesrapporten som stämmer, där alla röster räknades. Den förklaringen som finns är att körmodulen kan bli osynkroniserad när fler är inloggade i den modulen samtidigt.

Till sist! Hoppas att vi ses i höstmörkret och att du har möjlighet till vila och återhämtning.

Hälsningar Elisabeth Lindblad, Ordförande avd. Norrbotten

.

OB-listor för hösten och vinterns storhelger 2021-2022

Här hittar du avtalade OB-ersättningar för allhelgona, jul, nyår och trettonhelgen. Gäller hösten och vintern 2021-2022.

Till OB-listor 2021-2022
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -