Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej!

Här får du som är medlem och arbetar inom Region Norrbotten information om vad som är aktuellt för dig.

Löneöversynen med Region Norrbotten

För en dryg månad sen hade vi uppstart i löneprocessen med Region Norrbotten. Vi är inte nöjda med hur löneavtalet efterlevs och ser fortfarande ett stort behov av ökad lönespridning och ett högre antal särskilt yrkesskickliga.

Läs protokollet med arbetsgivarens svar på våra löneyrkanden.

Krislägesavtalet

Krislägesavtalet (KLA) är aktiverat och ett antal medlemmar är anvisade att arbeta i det. I korta drag innebär det att du som blir tillfrågad att arbeta i KLA får en genomsnittlig veckoarbetstid på 48 h med dubbel lön för varje arbetad timme. Arbetar du mer än 48 h i genomsnitt ökar kompensationen ytterligare. Det som sätts ur spel när ett KLA aktiveras är arbetstidslagen. Arbetsmiljölagen och semesterlagen gäller som vanligt. 

Frågor och svar om Krislägesavtalet.

Sommarsemestern - det här gäller i korthet

Sommaren närmar sig med stormsteg. I år har vi som fackförbund stramat åt rutinerna kring huvudsemestern juni till augusti, vilket egentligen innebär att vi vill att regionen följer de avtal och lagar som finns sedan länge. Det betyder att:

  • Du som medlem har rätt till 4 v sammanhängande ledighet, om du inte frivilligt kommer överens med arbetsgivare om annat.
  • Semestern ska enligt semesterlagen beviljas skriftligt 2 månader innan den påbörjas, via mejl eller i HR-systemet.
  • Om du jobbar rotation så ska det i sommarschemat framgå att du har 2 lediga dagar i direkt anslutning till din semester. Antingen en ledig dag före och en ledig dag efter, eller två dagar ledigt före eller efter avslutad sommarsemester på 4 veckor.

Vi vill att du tar kontakt med oss i styrelsen om något av ovanstående inte uppfylls. Om du vill kan vi då ta detta vidare med arbetsgivaren.

Vill du träffa oss?

Vill du och dina kollegor träffa oss i styrelsen, tveka inte att ta kontakt så anordnar vi ett digitalt möte.

Nominera - påverka idag och i framtiden!

Låt inte tankar och idéer stanna i fikarummet! Använd ditt och dina kollegors engagemang till att påverka och göra skillnad i Vårdförbundet avdelning Norrbotten.

Roligt och utvecklande

Nu kan du nominera dig själv eller någon annan som brinner för utveckling, påverkan och att göra skillnad till något, eller flera, av roliga och utvecklande förtroendeuppdrag. En möjlighet att vara med och driva Vårdförbundets frågor i Norrbotten!

Olika uppdrag

Till hösten går mandatperioden ut för alla nuvarande förtroendeuppdrag och det finns därför möjlighet att nominera till samtliga uppdrag. 

  • Avdelningsstyrelse (ordförande, vice ordförande och ledamot) - för dig som vill leda, organisera, mobilisera och påverka Vårdförbundets verksamhet i Norrbotten, arbeta strategiskt och fatta nära beslut.
  • Kongressombud - för dig som vill representera alla medlemmar i avdelningen och vara med och fatta beslut om hela Vårdförbundets riktning och verksamhet vid kongressen, Vårdförbundets högst beslutande organ.
  • Avdelningsvalberedare - för dig som vill nyttja ditt nätverk för att hitta guldkornen och föreslå de bästa kandidaterna till lokala förtroendeuppdrag mellan kongresser och årsmöten.

Ditt engagemang gör vården, villkoren och yrket bättre för oss alla. Tillsammans är vi starka!

Nomineringen är öppen fram till 3 september och valet sker vid vårt digitala årsmöte den 29 september.

Läs mer
Digital medlemskväll

I tider som nu, får vi hitta nya sätt att mötas och därför bjuder vi in till en digital medlemskväll den 5 maj kl. 18-20. Vad passar väl bättre än att träffa nya och gamla ansikten och ha en trevlig kväll tillsammans! Musikunderhållning med Ellen Sundberg, quiz med fina priser och avslappnande yoga som avslutning. Förbundsordförande Sineva Ribeiro är inbjuden att delta.

Information och anmälan
Ta makten över din pension

Praktiska tips om hur du kan trygga din framtid. Delta på lunchwebbinarium den 6 maj klockan 12-13.

Anmäl dig senast 3 maj
Nu är det dags att höja rösten!

Nu startar Höjda röster - en dialog med vårdsverige och i första hand Vårdförbundets medlemmar. För nu är det verkligen dags att höja rösten för vårdens framtid i Sverige. Delta du med! Din röst är viktig!

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -