Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Dags att välja förtroendevald på din arbetsplats!

Snart går mandatperioden ut för de som är förtroendevalda och det är dags att ordna ett val på din arbetsplats. Det är viktigt att ha en förtroendevald för att ha en möjlighet att påverka på arbetsplatsen och få värdefullt stöd och information från Vårdförbundet.

Därför behöver ni ha en förtroendevald

En förtroendevald har ett stort inflytande både på din arbetsplats och i Vårdförbundet. Tillsammans med medlemmarna på din arbetsplats har den som är förtroendevald möjlighet att påverka i frågor som rör arbetsmiljö, villkor och vårdens utveckling.

Att vara förtroendevald är dessutom roligt, givande och utvecklande. Den som är förtroendevald får tillgång till ett stort nätverk inom Vårdförbundet och erbjuds utbildning, stöd och roliga aktiviteter.

Ett uppdrag i förtroende

Att vara förtroendevald är, som namnet antyder, ett uppdrag i förtroende. Därför väljs den förtroendevalda och får mandat under en begränsad tid och därefter behöver medlemmarna i demokratisk anda välja igen.

Mandatet för de som idag är förtroendevalda går ut den 15 oktober vilket innebär att de inte längre kan företräda er medlemmar i Vårdförbundet. Om din arbetsplats har en eller flera förtroendevalda idag så behöver ni innan detta datum samlas för att hålla ett val för att ha fortsatt möjlighet till påverkan och stöd. Ni kan välja att ge fortsatt förtroende till den som företräder er idag eller välja någon ny, eller kanske en ytterligare. Att vara flera kan vara en fördel då det finns möjlighet att stötta varandra.

Saknar din arbetsplats förtroendevald är det hög tid att ni utser en eller flera personer som företräder er.

Har du funderingar eller frågor får du gärna kontakta någon i din lokala avdelning.

Läs mer om att vara förtroendevald och hur ett val går till
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -