Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej alla förtroendevalda!

Mycket är på gång för er ute i verksamheterna i kombination med en häftig avtalsrörelse i Vårdförbundet.

Vill med detta utskick informera er om aktuellt läge i många av de viktiga frågor som vi arbetar med just nu.


Avtalsrörelsen

Avtalet är förlängt och förhandlingarna fortsätter med SKL och Sobona (kommunalt ägda bolag). Våra fyra yrkanden i sin helhet bygger ju på att vi måste förbättra våra villkor, allt efter tagna kongressbeslut och medlemmarnas vilja; lön, arbetstider och arbetsmiljö i fokus. Följ Avtalsbloggen för så aktuell förhandlingsinformation som möjligt.

Vi vill gärna träffa er förtroendevalda på dessa tre olika orter vecka 17 och 18:

23/4 Gällivare sjukhus, 14.00-15.30 (Sjaunja, plan 5)

25/4 Piteå sjukhus, 14.00-15.30 (Häggen)

29/4 Sunderby sjukhus 14.00-15.30 (Norrskenet, Hotell Vistet)


Rätt kontaktuppgifter

Det är viktigt att du och dina medlemmar har rätt uppgifter i vårt medlemsregister (e-postadress, telefonnummer, arbetsgivare, arbetsplats m.m), så att vi kan nå dig med aktuell information, nyheter och material.


Tvister kring bristande samverkan och förtätad helgtjänstgöring i samband med förlängd schemaperiod sommaren 2018

Sedan november 2018 har vi förhandlat med Region Norrbotten. Tvisten angående brott mot det lokala samverkansavtalet och medbestämmandelagen (MBL) gällande sommarplaneringen 2018 är avslutad; arbetsgivaren utbetalar 40 000 kronor till oss då de gjort fel och vi är överens om en skrivelse kring samsyn i fortsatt arbete kring en framtida fungerande samverkan.

Tvisten kring förtätad helgtjänstgöring i kombination med förlängd schemaperiod under sommarmånaderna är ej ännu avslutad.

Inför sommaren 2019 kan ni bli kallade till förhandling om förtätad helgtjänstgöring. Det kan till och med föras fram som ”förtäckt hot” att om ni inte går med på detta så blir det tre semesterperioder. Vill med detta påminna om att vår uppfattning är att vi har ett lokalt kollektivavtal som gäller året om där fokus ligger på hälsosamma scheman, där extra kompensation i form av ledighet utgår för den som byter ett arbetspass mitt i veckan mot ett pass under helgen. Det innebär att vi inte kan gå med på förtätad helgtjänstgöring för kollektivet under sommaren - så vi väljer vi att avsluta i oenighet. Då överlåter vi till arbetsgivaren att leda och besluta om sommarsituationen, inte vi. Vi förespråkar inte förtätad helgtjänstgöring, inte heller tre eller fler semesterperioder under sommaren. 

Det är en principiellt viktig fråga och hör av er till er styrelsekontakt om det blir aktuellt på er arbetsplats.


Utbildning för förtroendevalda

Är du ny förtroendevald och behöver gå den certifierade grundutbildningen? Eller har du varit med ett tag och vill ha uppfräschning? Vi har nästa utbildningstillfälle 20-22 augusti och håller till i våra lokaler på Storgatan 30 i Luleå. För att kunna delta behöver du ha gått introduktionsdagen innan. Den 3 juni har vi nästa introduktionsdag hos oss i Luleå. Anmäl dig i Aktiviteter och utbildningar eller följ länkarna nedan för att komma direkt till anmälan.

Introduktionsdag 3/6

Certifierad grundutbildning 20-22/8

 

Tveka inte att höra av er om ni har frågor, funderingar eller om ni önskar att vi besöker er arbetsplats för att medlemsmöte!

 

Vänliga hälsningar

Camilla Eriksson Sundberg, avdelningsordförande Norrbotten

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -