Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Hej Vårdförbundare!

Den underbara Gotländska sensommaren är här med sin klara men fortfarande varma luft och havet är fortfarande badbart. Jag tycker det är härligt när hösten nalkas och rutinerna börjar följas igen, alla är tillbaka på jobbet och aktiviteterna utanför jobbet startar om.

Vi är väldigt intresserade av få er åsikt om hur sommaren varit för att vi ska kunna påverka arbetsgivarens planering inför kommande somrar. Har du en förtroendevald så är det lämpligt att framföra dina upplevelser till denne annars är du välkommen att höra av dig till styrelsen.

Det mest aktuella som berör oss just nu är självklart implementering av HÖK 19 och framförallt hur arbetsgivaren ska hantera identifierandet av särskilt yrkesskickliga. Det har varit 2 informationsträffar i Aulan på Visby lasarett och dessa har varit välbesökta. Jag lägger inte ut texten så mycket om det i detta brev utan ni kommer jobba med detta på arbetsplatserna.

Jag vill dock poängtera att processen i år är forcerad på grund av tidsaspekten. Till nästa år vill vi att det ska se lite annorlunda ut och att vi medlemmar får större möjlighet att framföra våra egna arbetsresultat och argument.

Vi kommer under höst och vinter ha flera träffar med lokala politiker och självklart kommer vi att argumentera starkt för prioriteringar i budgetarbetet framöver som gynnar löneutvecklingen för dig som medlem.

Påverkansarbetet och förändringsarbetet sker främst ute i verksamheterna av er medlemmar och förtroendevalda. Mandatperioden för förtroendevalda går ut 15 oktober. Det innebär att ni medlemmar kommer behöva välja om er förtroendevalda eller genomföra nyval eller välja in ytterligare en förtroendevald. Detta är ett utmärkt tillfälle att ha ett medlemsmöte. Vilken medlem som helst kan initiera ett sådant möte. Ni kan ha ett så kallat medlemsmöte med guldkant där Vårdförbundet står för fikat, kontakta Emma Hed för praktisk hjälp med detta. Vi kommer under hösten att genomföra utbildning för nya förtroendevalda.

3 oktober genomför vi avdelning Gotlands årsmöte på Donners event, komma ihåg att anmäla dig senast den 25 september. Mötesordförande är den härliga och energiska Jane Stegring, styrelseledamot i både Stockholmsavdelningen och Förbundsstyrelsen och numera sommargotlänning!

Självklart äter vi middag tillsammans som vanligt!

Valberedning jobbar på med att hitta personer att nominera till fyllnadsval för styrelseledamöter, är du själv sugen eller vill nominera en kollega som är sugen på detta, kontakta valberedningen

I April träffades vi på en mycket uppskattad Bowlingkväll och 15 oktober gör vi om det! Denna gång kan vi erbjuda ännu flera medlemmar möjlighet att deltaga då vi kommer att boka hela Uncle Joes, det blir toppen! Anmäl dig här!

7 november bjuder vi in till informationsträff angående pension och försäkringar. Till detta evenemang kan du som medlem bjuda in en icke medlem. Inbjudan och mera utförlig information skickas separat.

Som avslutning på detta brev vill jag passa på att tacka för att jag de senaste 3 åren fått förtroendet och förmånen att företräda dig som medlem i egenskap av styrelseledamot och vice ordförande. Jag har nu beslutat att avsluta uppdraget i och med årsmötet. Allting har sin tid och nu är det dags att lämna över till någon annan. Styrelsen har varit underbar att arbeta i och jag är stolt över det arbete vi gjort tillsammans. Det är inte alltid lätt och vi får inte alltid igenom det vi vill, men att vi är där och har ca 640 medlemmar på Gotland gör skillnad och vi är en viktig part i diskussioner och överläggningar om medlemmarnas villkor och vårdens utveckling. Det är väl värt att pröva detta uppdrag om du går och funderar på det!

STORT TACK OCH HEJ ! (För den här gången😊)

Joakim Rundqvist
Vice ordförande Vårdförbundet avdelning Gotland

 

 

Lönesamtal? Vi stöttar dig!

Som stöd inför ditt lönesamtal finns en webbutbildning - DITT LÖNESAMTAL. I utbildningen får du konkreta tips för att lyckas med ditt lönesamtal.

Du hittar webbutbildningen i Kunskapsrummet (inloggning)
Bankerbjudanden

SEB och Danske Bank har förmånliga bankerbjudanden för dig som är medlem i Vårdförbundet.

Bankerbjudanden
Ändra dina uppgifter

Vi behöver ha rätt kontaktuppifter och veta vilken roll och arbetsplats du har för att kunna nå dig med rätt information och organisera vårt arbete på bästa sätt. Du uppdaterar dina uppgifter enkelt själv via webben. Du kan även ringa Vårdförbundet Direkt.

Se och ändra dina uppgifter här
Böcker till rabatterat pris

Som medlem i Vårdförbundet får du rabatt på böcker från Bokus, Liber och Studentlitteratur.

Böcker till rabatterat pris
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -