Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Sommarinformation från Gävleborg

Det här gäller inför semestern

Semesterplanering hos våra arbetsgivare verkar mer långdragen och svårare att få ihop än någonsin.  För dig som medlem kan tiden inför semester därför bli en tid av frågetecken, oro, ovisshet och frustration.

Efter dina och kollegornas insatser 365 dagar om året och ett år som detta när våra insatser har varit direkt avgörande i pandemin förtjänar vi bättre! Vila och återhämtning är nu direkt avgörande för att orka fortsätta bidra med kunskaperna efter sommaren. Vi ska inte behöva ha den här oron och ovissheten inför sin lagstadgade huvudsemester.

Du har, enligt lagstiftning, precis som för alla andra rätt att få besked om beviljande av sin huvudsemester två (2) månader innan den ska påbörjas. Du har också rätt få veta ditt schema och hur du ska jobba senast 2 veckor innan schema börjar gälla.

En beviljad semester är precis som för alla andra just beviljad och gäller. En beviljad huvudsemester är ett avtal mellan dig som medarbetare och chefen. Ett avtal som inte ensidigt kan brytas eller förändras. Båda parter kan komma överens om att bryta eller förändra beviljad huvudsemester men då måste som sagt båda sidor acceptera.

Känner du att du har frågor kring semestern hör av dig till Vårdförbundet Direkt 0771-420 420, eller via webben.

Årsmöte den 5-7 oktober 

I höst är det dags för årsmöte i avdelning Gävleborg – och i år är det ett extra viktigt möte. Alla platser i avdelningsstyrelsen, som kongressombud och ersättare samt valberedare står till förfogande och ska väljas om. Vem vill du ska representera dig och dina kollegor?

Årsmötet hålls digitalt och därav hoppas vi att så många som möjligt tar chansen och deltar och påverkar. Sedan hoppas vi att läget och restriktioner ger oss möjlighet att hålla en ”årsfest” senare under hösten/vintern där vi får chans att träffas och ha trevligt!

Påverka inför årsmötet

Vårdförbundet Gävleborg i sommar

Vårdförbundet i Gävleborg finns på plats men har lägre bemanning under sommaren då flertalet av de förtroendevalda på facklig tid arbetar kliniskt under sommaren. 

Vi rekommenderar att du i första hand kontaktar Vårdförbundet Direkt om du har frågor eller behöver stöd. Vårdförbundet Direkt har öppet och är tillgängliga som vanligt hela sommaren, vardagar kl 8-18 på telefon 0771-420 420 eller via webben. Behöver din fråga hanteras av oss lokalt så ser de till att vi får ditt ärende till oss. 

Ny arbetsplats eller e-postadress?

Det är viktigt att du har rätt kontaktuppgifter registrerade hos Vårdförbundet så du nås av rätt information och så vi vet var ni medlemmar finns. Tänk på att uppdatera dina uppgifter om du byter arbetsplats (även inom samma arbetsgivare) eller får ändrade kontaktuppgifter så som e-postadress eller telefonnummer. 

Logga in på vardforbundet.se och ändra dina uppgifter

Ha en skön sommar!

Vårdförbundet avdelning Gävleborg

Värva en kollega – få presentkort från Sverigechecken

SOMMARKAMPANJ! Värva medlemmar till Vårdförbundet så får du och varje ny medlem du värvar varsin Sverigecheck värd 150 kronor. Sverigechecken kan lösas in i mer än 4000 butiker – i hela landet.

VÄRVA EN KOLLEGA
Rabatt på Linas matkasse

Nu får du som medlem i Vårdförbundet ett unikt erbjudande hos Linas Matkasse. Beställ din matkasse och få 25 procent rabatt på dina första åtta matkassar, gäller under perioden 1 september - 31 december 2021."

Rabatt på Linas matkasse
Folksam erbjuder kostnadsfri pensionsrådgivning!

Nu kan du som är medlem i Vårdförbundet få en kostnadsfri digital rådgivning kring din pension med en av Folksams rådgivare som hjälper dig att se över ditt försäkringsskydd. Du får även råd och hjälp att justera dina försäkringar så att du har ett tillräckligt skydd om du skulle behöva nyttja försäkringen.

Boka digital pensionsrådgivning med Folksam
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -