Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Aktuellt för dig i Gävleborg!

Vi har kommit en bit in i det nya året, med nya utmaningar men också nya möjligheter! Hur kan vi tillsammans påverka i frågor kring lön och semesterplanering?

 

Vi vill börja med att hälsa alla nya medlemmar och nya kollegor som tog sin examen vid årsskiftet välkomna ut i yrkeslivet. Vi har alla varit nya, så bara ta in att vara ny i yrket! Be om hjälp, ta stöd och säg till när du är osäker. Dina kollegor finns där för dig. 


Uppdatera dina uppgifter

Påminnelse till alla, men extra mycket till dig som är ny.  Uppdatera dina uppgifter hos oss på Vårdförbundet, det är viktigt så att du nås av rätt information.  Så kolla dina uppgifter här.  Du kan även ringa Vårdförbundet Direkt 0771-420 420. De kan bland annat hjälpa dig med att ändra uppgifter, lönecoaching och frågor kring din anställning samt arbetsmiljö. 


Löneöversyn

Nu är årets löneöversyn igång med majoriteten av alla arbetsgivare i vårt län. Hos de flesta har överläggningarna med arbetsgivaren påbörjats eller är på gång inom kort.

Under överläggningar ska frågor kring följande avhandlas:

  • När lönesamtal ska genomföras? Glöm inte att lönesamtal är det samtal där du får veta tänkt ny lön, sedan kan arbetsgivaren ha fler samtal kopplat till lön för att förbereda, få uppgifter och prata prestation. Men lönesamtal är när ny tänkt lön meddelas dig!
  • Hur ser prioriteringen ut i år för Vårdförbundets medlemsgrupper, hur säkerställs att särskilt yrkesskickliga prioriteras enligt avtal?
  • När ska den nya lönen betalas ut? Vårdförbundet argumenterar för våra medlemsgrupper men det är alltid arbetsgivaren som har mandatet att prioritera, värdera, beslut och sätta lön.

 

Extra viktigt kring löneöversynen

Se till att du är registrerad på rätt arbetsplats och hos rätt arbetsgivare annars är risken att du i kontroll av medlemskap inför löneöversyn blir betraktad som oorganiserad. Har du frågor om löneöversyn kontakta din förtroendevalda.  Påminn även kollegorna att uppdatera sin uppgifter hos oss. 

 

Semesterplanering

Kompromissa inte med din vila och återhämtning! Du har rätt till fyra veckors sammanhållen semester från juni till augusti. Du ansvarar för att söka semestern i god tid, arbetsgivaren ansvarar för att tillgodose den inom lagstiftningen 1 juni till 31 augusti. 

Glöm inte du har rätt att få besked om din semester två månader innan den ska påbörjas men då gäller det att du också sökt i mycket god tid.
Se till att söka och få din semester skriftligt beviljad, viktigt om det blir problem längs vägen och Vårdförbundet ska kunna bistå dig i ett ärende med arbetsgivaren.


Ingen förtroendevald på din arbetsplats?

Utan en förtroendevald på din arbetsplats minskas möjligheten att  påverka!
Nu mer än någonsin behövs det lokala engagemanget både utifrån förtroendevaldas roll men inte minst som skyddsombud. Så gör nu ett omval eller nyval av förtroendevald på din arbetsplats 


Stipendier att söka för ditt examensarbete på kandidat eller magisternivå!

Vårdförbundet avdelning Gävleborg utdelar varje år två stipendier på 5 000 kr respektive 10 000 kr. Stipendierna riktar sig till våra fyra professioner biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska, sjuksköterska och barnmorska. Hur du går tillväga och ansöker!

Hälsningar
Vårdförbundet Gävleborg

 

Vill du hylla en kollega eller chef? Skicka din nominering till Vårdgalan!
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -