Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Glöm inte vår medlemsundersökning

Dina svar är viktiga för oss när vi planerar för 2019. Vilka medlemsaktiviteter vill du ha?


Delta i vår medlemsundersökning
På gång i avdelning Gävleborg

Hej alla medlemmar! Här kommer lite information om vad som har hänt och vad som är på gång för oss här i Gävleborg! Jag vet den är lång, men håll ut och läs hela då det är lika viktig information på slutet! Efter sommaren har vi hunnit med att ha två stycken lite större aktiviteter, men vi har också två större aktiviteter på gång! Alla dessa kommer beskrivas lite närmare här under! Men först vill vi påminna alla er om att det just nu pågår en medlemsrekryteringskampanj. Vårdförbundet lägger stor vikt vid att behålla och rekrytera nya medlemmar för det är när vi är många vi har påverkansmöjlighet! I det här arbetet kan du bidra genom att sprida information om kampanjen till kollegor som kanske inte än är medlem men som kan bli.

3 månader kostnadsfritt medlemskap - det här gäller

Erbjudandet gäller under perioden 1 maj – 30 november 2018 Erbjudandet gäller yrkesverksamma sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som ansöker om medlemskap under kampanjperioden. Erbjudandet gäller inte nya pensionärsmedlemmar, studenter eller om du omfattas av ett annat medlemserbjudande. Erbjudandet gäller en gång per person under den aktuella kampanjperioden.

Politikerdebatt 30 augusti

Detta var en aktivitet vi sent beslutade om att genomföra och det efter påtryckningar från er medlemmar. Det fanns en stark önskan om att få möta regionspolitikerna då vi under våren åkte runt och haft debatt med tre av våra tio kommuners politiker. Så en torsdag kväll i augusti kom alla inbjudan politiker, majoritet som opposition, till en paneldiskussion med Vårdförbundet. I panelen fanns Vårdförbundsrepresentanter från alla lager, Anna Berglund förtroendevald från kirurgen Gävle, Anna Bergström avdelnings ordförande i Gävleborg samt Ann Johansson vice förbundsordförande, men den viktigaste parten i samtalet var publiken som bestod av er medlemmar. Det blev bra diskussioner och ämnen som avhandlades var tillgänglighet, arbetsmiljö och bemanning, kompetensförsörjning och villkoren för vidareutbildning inom ramen för anställningen. Vårdförbundets lösning AST – akademisk specialist tjänstgöring. Både oppositionen och majoriteten har efter debatten gjort uttalanden medialt att villkoren ska förbättras vilket vi nu ska se till att de håller!

Medlemsresan till havs 2-3 september

Vi gav oss ut på en resa tillsammans med 45 stycken medlemmar, detta gav både energi och medlemsvärde men också mycket kunskap då programmet bestod av lika mycket nöje och egentid som utbildning. Ämnen vi höjde vetskapen inom var bland annat vikten av medlemsrekrytering, årsmöte och motioner, kongressen och dess beslut, förtroendevalda på arbetsplatsens roll och löneprocessen. Mycket uppskattad aktivitet både av de som deltog men lika mycket av de som anordnade!

Årsmöte 14 oktober

Den 14 oktober har vi årsmöte! Denna gång är vi i Bollnäs, men abonnerade bussar kommer gå både från Gävle och Hudiksvall. Du har väl anmält dig? Detta kommer vara en eftermiddag med god mat, givande samtal, föreläsning med skratt javisst men självklart lite formaliteter också! Men oroa dig inte, alla platser i styrelsen är fyllda så inga val ska förrättas, så du riskerar inte att bli invald till någon post genom att bara delta på mötet! Sista anmälningsdagen är 9 oktober.

Årsmöte/anmälan 2018
V 47 medlemsbioveckan

Som vanligt kommer vi under vecka 47 bjuda in till biokvällar på tre orter i vårt avlånga län. Bollnäs, Gävle och Hudiksvall! Vi vet att vi inte kommer ut till alla orter men dessa tre platser är där vi i alla fall kommer närmast flest medlemmar. Mer info om denna aktivitet kommer inom kort på webben och Facebook, så håll utkik. Kan redan nu informera om att anmälan till bion kommer öppna den 1 november!

Information inför omställning till vintertid

Vårdförbundet gick segrande ur uppgörelsen med Sveriges kommuner och landsting, SKL. Tidigare hade Vårdförbundet och SKL olika uppfattning om vilken ersättning som skulle utgå för den extra timme som uppstår i samband med övergång från sommartid till normaltid (vintertid). Segern innebär att både hel- och deltidsanställda medlemmar nu får enkel övertidsersättning för den extra timmen. Uppgörelsen gäller från 13 september 2018, med första praktiska tillämpning natten mot söndag 28 oktober 2018, då vi går över till normaltid (vintertid).

Kom ihåg att ändra dina uppgifter

Du kan logga in med Mobilt BankID och ändra dina medlemsuppgifter! Detta är mycket viktigt så du nås av rätt information. Sprid det gärna till alla dina kollegor.

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -