Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
På gång i Vårdförbundet Gävleborg

Avtalsrörelsen
Följ senaste nytt från de centrala avtalsförhandlingarna via Avtalsbloggen! Håll även utkik i sociala medier, vi rapporterar så fort vi vet något nytt.

Har du inte skrivit på namninsamlingen om bättre villkor i vården än? Gör det! Sprid den gärna utanför våra medlemsgrupper – våra villkor berör alla!

Vi har…

Rullat igång cafékvällarna
Under våren och hösten kommer vi träffar medlemmar i alla våra 10 kommuner på drop-in cafékvällar på respektive orter. Hittills har vi varit i Gävle, Hudiksvall och Ockelbo där vi har träffat medlemmar och förtroendevalda. Mycket avtalssnack och gott fika!

Kommande datum innan sommaren är:
Nordanstig, 6 maj
Sandviken, 20 maj

Träffat regionpolitiker på fullmäktige
24 april var vi på plats på Regionfullmäktige i Bollnäs och pratade avtalsrörelse med politikerna. Våra flygblad tog slut så det var många som fick uppmaningen att ge SKL mandat att möta våra yrkanden!

Haft foajéträffar
I april bokade vi plats vid Hälsotorget på Gävle och Hudiksvalls sjukhus för att finnas tillgängliga för frågor, samtal och funderingar. Fler datum kommer, vi ses!

Träffat studenter och medlemmar
Sjuksköterskestudenterna i termin 6 har fått besök på HIG av styrelsen, och de hade massor av frågor! Vad är egentligen ett kollektivavtal? Varför är det viktigt att vara många medlemmar i facket? Vad ska jag tänka på när jag ska skriva på ett anställningsavtal? Att möta studenterna är alltid en energikick och nu laddar vi inför examensbesöket!
Vi har även deltagit i medlemsmöten på flera arbetsplatser, bland annat här på MAVA, som även valde tre förtroendevalda – grymt jobbat!

Vi ska…

Utbilda förtroendevalda på Järvsöbaden
I slutet av maj samlar vi ett stort gäng förtroendevalda för ett dygn med utbildning, diskussioner och umgänge på Järvsöbaden i Hälsingland. Vi ser fram emot att träffa er!

Fika ännu mer!
Cafékvällarna rullar som sagt på, nästa anhalt:

Kalahari i Harmånger, 6 maj 
Sandviken, 20 maj

Sedan fortsätter vi efter sommaren!

Visste du att…
Vårdförbundet har jobbat länge och hårt för att Region Gävleborg ska ta bort bindningstiden i utbildningskontrakten för specialistsjuksköterskor – och nu är vi i mål! Äntligen! Vi är glada och stolta att regionen insett att det är fel taktik att binda medarbetarna till sig med tvingande och omoderna kontrakt, och istället erbjuder rimliga villkor när man vill läsa till specialistsjuksköterska. Hurra!

 

 

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -