Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
På gång i avdelning Gävleborg

Vi har:

Vårt centrala kollektivavtal HÖK19 är äntligen klart, och vi har de senaste veckorna träffat massor med arbetsgivare, både kommuner och region, för att äntligen starta upp löneprocessen 2019. Vi ser väldigt positivt på det beslut som nyligen kom från regeringen om att dela ut 3,3 miljarder till regionerna för att förbättra medarbetarnas förutsättningar (även kommunerna får pengar). Här har arbetsgivarna ett ypperligt tillfälle att leva upp till vårt nya avtal, vilket vi såklart påpekat för dem. Håll utkik efter löpande information!

Läs avtalsbloggen

 

De populära cafékvällarna har fortsatt i Sandviken, Bollnäs och Nordanstig. Alltid lika trevligt att träffa er medlemmar och prata med er över en kopp kaffe! Det blev såklart fokus på det nya avtalet och många intressanta tankar.

Här är några bilder från Sandviken

 

I slutet av maj anordnade vi förtroendevaldsutbildning på pensionantet Järvsöbaden, med övernattning och fullt fokus på vårt nya kollektivavtal. Vi var SÅ imponerade av era kunskaper, tankar och idéer - vilka fantastiska förtroendevalda vi har i Gävleborg! Bland annat workshopade vi kring avtalsbegreppet “särskilt yrkesskicklig”, och det välarbetade underlaget kommer vi såklart använda när diskuterar de definitionerna med arbetsgivarna. Mer info kommer i samband med att löneprocessen fortsätter. Tack för ett väldigt givande och intressant dygn!

Djup koncentration både i avtals-workshop och samarbetsövningar!

 

Vi ska:

Sommartider betyder arbetsplatsbesök, och så även i år! Styrelsen betar av så många vi bara hinner och försöker besöka både större och mindre arbetsplatser. Vill du ha besök av oss i sommar? Hör av dig så försöker vi boka in det!

Den 16 september är det dags för Vårdförbundet Gävleborgs årsmöte i Gävle, hoppas vi ses där! Formell inbjudan kommer men sätt gärna av datumet (kvällstid) i kalendern! Vill du skriva en motion till årsmötet? I så fall behöver vi den senast 26 augusti.

Här skriver du din motion.

Vid årsmötet kommer vi även utse "Årets förtroendevald" och här behöver vi nomineringar från er! Skicka in din nominering senast 15 augusti. 

Här kan du nominera och får mer information

Visste du att...

Vårdförbundets värva en kollega-kampanj pågår ända till 31 augusti? Både du som värvar och den blir medlem får en fin gåva från Delicard! Passa på att värva!

Till kampanjen
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -