Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Dags att välja förtroendevald/skyddsombud igen

Mandatperioden för alla förtroendevalda i avdelning Gävleborg går ut 31 december och då avslutas ditt uppdrag per automatik om inte något omval för nästa mandatperiod görs. Så nu är det dags att göra omval eller nyval av skyddsombud/förtroendevald på din arbetsplats.

 

Den nya mandatperioden är på 3 år och börjar gälla från och med 1 januari 2021.  Därför bör valet genomföras senast 31 december.

Val sker vid medlemsmöte

Nu är hösten på intågande och vi behöver blicka framåt. Alla ni som idag har ett uppdrag som skyddsombud/förtroendevald behöver ta ett beslut om ni kan tänka er att fortsätta, vilket vi hoppas ni vill förstås! Om ni vill fortsätta ert uppdrag så behöver ni under hösten ha ett medlemsmöte med era arbetskamrater för att se om de vill ge dig fortsatt förtroende.

Vid mötet på arbetsplatsen kan ni då bestämma vem eller vilka som ska representera er som förtroendevald/skyddsombud på er arbetsplats. Valresultatet ska anmälas till via formulär på Vårdförbundets webbplats.

Ni kan om ni vill bjuda medlemmarna på förtäring vid detta medlemsmötet, så här går ni tillväga då. Ni kan även prata med er samordnare i styrelsen om ni behöver stöd i valprocessen eller hur man går tillväga då man vill bjuder medlemmarna på någon gott i Vårdförbundets namn.

Glöm inte, att ha en förtroendevald tillika skyddsombud på arbetsplatsen innebär inflytande och en påverkansmöjlighet för er som arbetsgrupp. Om ni har några frågor eller funderingar kring detta tveka inte höra er till Vårdförbundet Gävleborg.

Styrelsen Vårdförbundet Gävleborg

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -