Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
AST-det vill vi ha!

Akademisk Specialisttjänstgöring (AST) är en av Vårdförbundets viktigaste frågor – vet du varför? Jo, för att det ger våra medlemmar möjligheten att utbilda sig till specialistsjuksköterska med riktigt bra villkor, vilket är en förutsättning för att möta kompetenskraven i den alltmer specialiserade vården.

Inom kommunal verksamhet behövs såklart specialistsjuksköterskor inom både distrikt, geriatrik och psykiatri, och idag ser möjligheterna till betalt utbildning väldigt olika ut beroende på var du arbetar. Vårdförbundets modell har börjat sprida sig över landet, och vi vill få kommunerna i Gävleborg att haka på!
Här är vad du får med AST:

- Tillsvidareanställning som innebär att du läser din specialistutbildning med full lön på heltid, oavsett heltid/deltidsstudier. Den tid du inte studerar arbetar du i den verksamhet du utbildar dig inom.
- Fördelar enligt gällande kollektivavtal på arbetsplatsen – du ingår t.ex i löneöversynen och har rätt till semester.
- Inga kontrakt som binder dig till arbetsgivaren efter avslutade studier.

Runt om i landet tecknas nu AST i fler och fler kommuner, där man ser värdet i att ha specialistsjuksköterskor i verksamheterna. I närheten av Gävleborgs län finns tecknade avtal i Sundsvall och Borlänges kommun, och vi för återkommande samtal med arbetsgivarna i Gävleborg... men intresset är svalt. Märkligt, när man samtidigt står mitt i ett paradigmskifte där vården ska bedrivas nära patienten och kommunerna kommer vara jätteviktiga vårdgivare och arbetsgivare!

Vi i Vårdförbundet tror att man når bäst resultat när man arbetar tillsammans, så vi hoppas att ni medlemmar också tar möjligheten att prata med varandra och med era chefer om AST – på fikapausen, på APT, på medarbetarsamtal, i förbättringsarbeten, överallt där kompetensutveckling och karriär är viktiga samtalsämnen!

Specialistsjuksköterskor behövs inom kommunal hälso- och sjukvård, och därför behöver vi AST!

Akademisk specialisttjänstgöring

Var med och påverka!

Susanne går AST med inriktning mot äldrevård
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -