Vårdförbundet - Vi är vården!

Vi är vården!

Fack- och yrkesförbundet för dig som är barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska eller sjuksköterska.

Vi är 114 000 medlemmar som arbetar för bättre villkor, lön och möjlighet till utveckling genom hela yrkeslivet. Tillsammans skapar vi förändring lokalt och nationellt. Välkommen att vara med på resan!

Kollektivavtal

Hitta information om det kollektivavtal som gäller för dig.

Debattartikel

En kriskommission krävs för sjukvården

Läkarförbundet och Vårdförbundet: Hundratusentals svenskar väntar på operation, arbetsmiljön inom vården brister på många håll och patientsäkerheten hotas. Men det är inte bara pandemin som pressar sjukvården, problemet är större än så. Nu kräver vi att regeringen tillsätter en kriskommission.

Nominera till Kongress 2022

"Många nomineringar visar på ett levande engagemang"

Alla medlemmar kan nominera och bli nominerade till uppdrag som väljs vid kongressen. Du kan nominera dig själv eller någon annan. Här kan du läsa om hur en nominering går till.

Sök Vårdförbundets ledarskapsprogram

Är du chef eller ledare och vill utvecklas inom personcentrerad nära vård och ledarskap? Sök Ledarskapsprogrammet senast 28 januari!

Prova BookBeat gratis en månad

Du som är medlem i Vårdförbundet har möjlighet att prova BookBeat Premium gratis i en månad + två månader med 50 procent rabatt.

6 månader gratis DN

Just nu erbjuder Vårdförbundet tillsammans med DN att läsa DN digital BAS helt gratis under 6 månader utan krav på en tillsvidareprenumeration.

Sineva Ribeiros ledare

Valår med vården i fokus

Ingen vet med säkerhet hur pandemin kommer utveckla sig, men vi vet att hälso- och sjukvården kommer att vara en viktig valfråga för befolkningen.

Framtidens vård, yrke och villkor för barnmorskor

I dokumentet ”Vårdförbundets idé, barnmorska” har vi samlat våra tankar kring framtidens vård, yrke och villkor för barnmorskor.

Personcentrerad vård – ett viktigt mål

Här hittar du vår vårdpolitiska idé och material för ökad kunskap och inspiration.

Anmäl dig till vår lönecoachning

Missa inte vår populära och uppskattade lönecoachning med löneexperten Anna Collert.