Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Vanliga frågor och svar

Ställ din fråga om konflikten

Starta chattbot (logga in)

Logga in här för att uppdatera dina uppgifter

Mina uppgifter

Vårdförbundet - vi är barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor

Vi är 114 000 medlemmar som arbetar för bättre villkor, lön och möjlighet till utveckling genom hela yrkeslivet. Tillsammans skapar vi förändring!

Har du en fråga?

OB-listor

Se de aktuella ob-listorna för våren och sommarens helger.

Så vill vi rädda sjukvården

Det är allvar nu. Sjukvården måste räddas. Alldeles för länge har sjukvården burits upp av att våra medlemmar arbetat övertid och ställt upp för att få sjukvården att fungera, trots ohållbara arbetstider och scheman. Nu går det inte längre. Nu är vi i konflikt. Nu behöver vi ditt stöd.

Ingen lösning. Bara låsning.

I senaste inlägget i avtalsbloggen skriver förhandlingschef Annelie Söderberg om hur förhandlingsläget ser annorlunda ut denna gång jämfört med tidigare.

12 veckors gratis prenumeration på BookBeat

Som medlem i Vårdförbundet får du prova ljudbokstjänsten BookBeat i 12 veckor, helt kostnadsfritt och helt utan bindningstid. Efter provperioden kostar BookBeat från 99 kr/mån.

Har vi rätt uppgifter om dig?

Kontrollera dina kontaktuppgifter och lägg till en privat e-post så att vi alltid kan nå dig. Tipsa även dina medlemskollegor!

Möt några av våra fantastiska medlemmar

Möt bland andra sjuksköterskan Elay som valde att gå ner till deltid för att få livet att gå ihop, den nyblivna chefen Mikaela som finner stor gemenskap i chefsföreningen och röntgensjuksköterskan Johan som brinner för sitt yrke.  

För dig som medlem

Aktiviteter och utbildningar

Lär dig mer om pension eller gå en webbutbildning om vad du ska tänka på innan du skriver på nytt anställningskontrakt.  Se vilka utbildningar och aktiviteter du som medlem kan anmäla dig till.

Vad gäller vid semester och ledighet?

Att få vara ledig ibland är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb Ledighet fyller också olika behov vid olika skeden i livet. 

”40 timmars arbetsvecka är en norm satt för kontor”

Det vi kräver är en långsiktig lösning för att våra medlemmar ska orka jobba heltid och orka ett helt arbetsliv, skriver Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.