Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Nytt avtal för statligt anställda

  Förhandlingsorganet OFR/S,P,O har den 5 oktober tecknat ett nytt löneavtal med Arbetsgivarverket. Det blir löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden på 2,2 procent. Avtalet är ettårigt och gäller från den 1 oktober för 100 000 anställda.

 • Vårdförbundet stöttar UNHCR:s flyktingarbete

  I år stöder Vårdförbundet UNHCR:s arbete med flyktingsituationen i Syrien genom att skänka 100 000 kronor.

 • Avtalet förlängs för statligt anställda

  Det statliga löneavtalet löper ut idag den 30 september och ännu är det nya avtalet inte klart. Intensiva förhandlingar pågår och det fackliga förhandlings- och samverkansorganet OFR/ S, P, O* kom idag överens med Arbetsgivarverket om att förlänga avtalet till den 5 oktober.

 • Fika Fair med Vårdförbundet 20 oktober

  Var med och fika den 20 oktober. Fika med dina arbetskamrater och förtroendevalda och sätt fokus på Fairtrade-märkta produkter.

 • Personcentrerad vård tog plats på Patientsäkerhetskonferensen

  Den 21-22 september gick Patientsäkerhetskonferensen av stapeln på Stockholmsmässan. Över 2 000 deltagare deltog under två dagar i en rad seminarier och föreläsningar i ämnet patientsäkerhet.

 • Möt oss på Sjuksköterskedagarna

  Vårdförbundet finns på plats på Sjuksköterskedagarna i Stockholm den 22-23 november. Kom och prata med oss i vår monter. Sista dagen för anmälan är 15 oktober. Sjuksköterskedagarna arrangeras av Svensk sjuksköterskeförening.

 • Få koll på din tjänstepension

  Den 27 september är det tjänstepensionens dag. Ett tillfälle att uppmärksamma tjänstepensionen lite extra. Här kommer några handfasta tips från Vårdförbundets pensionsspecialist, Fredrik Eklöf, för en bättre pension.

 • Nyvald styrelser för IFBLS

  Biomedicinska analytiker bidrar till världshälsan

  IFBLS har stärkt sitt samarbete med WHO vilket gör att biomedicinska analytikers kunskap på ett bättre sätt används för att bidra till världshälsan. Vid kongressen i Japan i september valdes Vårdförbundets förbundsombudsman Anne Berndt till styrelseledamot och president elect för IFBLS.

 • Vi söker dig som kan våra professioner

  Vill du vara med och utveckla vård, yrke och villkor för framtiden? Vi söker nu två erfarna personer ur vår medlemskår till tjänster som handläggare på nationella kansliet i Stockholm. Sista ansökningsdag är 18 september.

 • Dags att söka Queen Silvia Nursing Award

  Är du sjuksköterskestudent och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award. Det är ett stipendium för dig som vill vara med och lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre. Vinnaren får 50 000 kronor och ett speciellt utvecklat praktikprogram. Sista datum för ansökan är 15 november.