Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Möt oss på Sjuksköterskedagarna

  Vårdförbundet finns på plats på Sjuksköterskedagarna i Stockholm den 22-23 november. Kom och prata med oss i vår monter. Sista dagen för anmälan är 15 oktober. Sjuksköterskedagarna arrangeras av Svensk sjuksköterskeförening.

 • Få koll på din tjänstepension

  Den 27 september är det tjänstepensionens dag. Ett tillfälle att uppmärksamma tjänstepensionen lite extra. Här kommer några handfasta tips från Vårdförbundets pensionsspecialist, Fredrik Eklöf, för en bättre pension.

 • Nyvald styrelser för IFBLS

  Biomedicinska analytiker bidrar till världshälsan

  IFBLS har stärkt sitt samarbete med WHO vilket gör att biomedicinska analytikers kunskap på ett bättre sätt används för att bidra till världshälsan. Vid kongressen i Japan i september valdes Vårdförbundets förbundsombudsman Anne Berndt till styrelseledamot och president elect för IFBLS.

 • Vi söker dig som kan våra professioner

  Vill du vara med och utveckla vård, yrke och villkor för framtiden? Vi söker nu två erfarna personer ur vår medlemskår till tjänster som handläggare på nationella kansliet i Stockholm. Sista ansökningsdag är 18 september.

 • Dags att söka Queen Silvia Nursing Award

  Är du sjuksköterskestudent och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award. Det är ett stipendium för dig som vill vara med och lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre. Vinnaren får 50 000 kronor och ett speciellt utvecklat praktikprogram. Sista datum för ansökan är 15 november.

 • En annan vård är möjlig – var med och manifestera den 4 september

  Den 4 september anordnas en mängd manifestationer över hela landet, där vårdpersonal och patienter höjer rösten för en bättre vård. Vårdförbundet stöttar uppropet på olika sätt. Kontakta din lokalavdelning om du vill veta vad som händer nära dig. Var med och gör din röst hörd!

 • Löneenkät till Vårdförbundets medlemmar

  Den 6 september skickar vi ut en digital löneenkät till samtliga yrkesverksamma medlemmar. Svaren på enkäten kommer att ge dig rykande färsk lönestatistik inför 2017 års lönesamtal och lönerevision.

 • Region Kronoberg vill ställa om till personcentrerad vård

  Vårdförbundet var i veckan inbjudna till Region Kronobergs ledningsmöte för hälso- och sjukvården för att bidra med kunskap och idéer om personcentrerad vård. Tillsammans med regionen bjöd Vårdförbundet också in medlemmar och annan vårdpersonal, chefer, utvecklingsansvariga, politiker och fackliga företrädare till ett öppet möte om personcentrerad vård samma kväll.

 • AST hett i medierna under augusti

  Hur vi kommer tillrätta med bristen på specialistutbildade sjuksköterskor var en högaktuell fråga i medierna under augusti. Vårdförbundets modell Akademisk specialisttjänstgöring, AST, som införts av flera arbetsgivare, lyftes fram av många medier och ledarskribenter som en lösning.

 • Are you a nurse or a midwife and have just come to Sweden?

  Do you live in the Stockholm area? Do you want to meet colleagues working here? We are a group of nurses and midwives who would really like to meet you.