Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vården är nu väljarnas viktigaste fråga

  Den viktigaste politiska frågan just nu är sjukvården. Det visar en ny undersökning från Novus. Bemanningsproblemen i landstingen har granskats av Vårdfokus. Sineva Ribeiro och flera av våra medlemmar har debatterat i tidningar, radio och TV för att lyfta att nu måste även personalens villkor upp på dagordningen!

 • Sineva Ribeiro på arbetsplatsbesök i Skåne

  Under våren kommer Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro att fortsätta åka ut på arbetsplatser för att träffa medlemmar på jobbet. Först ut är Skåne den 2 februari.

 • Medverka i viktig forskning för säker vård

  Vill du medverka till att minska arbetsskador och vårdskador? Just nu pågår en forskningsstudie i Linköping som riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården som varit med om en riskfylld vårdsituation.

 • Sineva Ribeiro i vårdmaktpodden

  Sineva Ribeiro, berättar i Vårdmaktspoddens 9:e avsnitt om fackligt ledarskap, sjuksköterske- och vårdplatsbrist, massuppsägningar och nya generationens krav på lön och specialistutbildning och om tekniska lösningar för framtiden.

 • Lisbeth Löpare – Johansson, vårdstrategisk chef för Vårdförbundet tillsammans med förbundsordförande Sineva Ribeiro och Ardalan Shekarabi, civilminister.

  Stort engagemang för vårdens styrning

  Vårdförbundet bjöd på onsdagsmorgonen in beslutsfattare inom vården till ett frukostsamtal om vårdens styrning. Civilminister Ardalan Shekarabi deltog med stort engagemang i samtalen om hur den svenska vården kan styra mot en jämlik hälsa i befolkningen.

 • 300 miljoner till fler specialistsjuksköterskor

  Nu finns alla möjligheter för fler landsting och regioner att införa Vårdförbundets modell för utbildningsanställningar – AST. I slutet av 2016 slöt vi ett nytt centralt avtal där bland annat vikten av fler utbildningsanställningar för att lösa kompetensförsörjningen lyftes fram. Nu skjuter regeringen till 300 miljoner ur professionsmiljarden för att få fler specialistsjuksköterskor.

 • Vårdförbundet syns ofta i medier

  Mod och engagemang hos medlemmar, förtroendevalda och tjänstemän gör att Vårdförbundet syns ännu mer i medier 2016 jämfört med 2015.

 • Specialistutbildning för sjuksköterskor i Västernorrland

  Vårdförbundet har kommit överens med landstinget i Västernorrland om att ge sjuksköterskor möjlighet att få betald specialistutbildning. Utbildningen sker inom ramen för anställning och kollektivavtal.

 • Queen Silvia Nursing Award 2016 tilldelas Saga Wahlström

  Saga Wahlström, 23 år, får priset för sin idé om en mobilapplikation som förenklar kommunikation och överkommer språkhinder inom vården.

 • Vårdförbundare utsedda till decenniets biomedicinska analytiker

  Styrelsen för IBL, Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap, har utsett Kristina Malm Janson, handläggare på Vårdförbundet, Lena Morgan, projektledare på SIS och Michel Silvestri, enhetschef på Laboratoriemedicinskt Centrum Gotland till ”decenniets biomedicinska analytiker”. Alla tre är medlemmar i Vårdförbundet. De prisas av IBL för sitt oförtröttliga påverkansarbete som resulterade i att biomedicinsk analytiker blev ett legitimerat yrke 2006.