Sineva Ribeiros ledare

Sineva Ribeiro är Vårdförbundets förbundsordförande. Här kan du läsa hennes ledare som också publiceras i tidningen Vårdfokus.
 • AST – bra villkor när du specialistutbildar dig

  Skulle du vilja specialistutbilda dig, men tycker att villkoren är för dåliga? Nu finns Vårdförbundets modell AST i allt fler landsting och kommuner. Med AST får du full lön och villkor enligt kollektivavtal under hela utbildningstiden. Nu sprider sig AST över landet.

 • Vi vill se långsiktighet

  Nu börjar ett intensivt arbete om våra arbetstider, löner och kompetens, som är förutsättningar för en god och säker hälso- och sjukvård.

 • Vi jobbar när andra är lediga

  Sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor anställs ofta med arbetstider som omfattar dag, kväll, helg och natt i ett rullande schema. I såväl press, radio, tv och sociala medier som i möten med politiker och arbetsgivare har medlemmar och förtroendevalda lyft frågan om nattarbete.

 • Chefer måste få rätt förutsättningar

  Chefsmedlemmar har stor betydelse för vårdens utveckling och för att behålla kompetenta medarbetare. Nu skapar vi arenor där chefer och ledare kan träffas, vidareutbilda sig och utvecklas.

 • Vad vill regeringen med vården?

  Bristen på oss gör att hundratals vårdplatser fortfarande är stängda. Men egentligen handlar det om brist på goda villkor.