Aktuellt i Västerbotten

 • biobiljetter och popcorn

  Gå på bio och fika med Vårdförbundet under vecka 47

  Den 23 och 24 november bjuder Vårdförbundet på bio i Lycksele, Umeå och Skellefteå. Filmerna som visas är "Flykten till framtiden", "Fantastiska vidunder" samt "Kvinnan på tåget. Under Vårdförbundsveckan bjuder vi också på drop-in fika på sjukhusen.

 • medlemmar som fikar fairtrade

  Glada medlemmar som tillsammans med Vårdförbundet uppmärksammade Fairtradefikat

  Låt varje dag bli skillnad. Tag en paus i vardagen och välj fairtrademärkta produkter. Ju fler som väljer Fairtrademärkt, desto större skillnad gör vi för människorna som odlar och producerar varorna.

 • Årets Förtroendevald diplom

  Årets Förtroendevalda och Årets engagemang

  Efter inkomna nomineringar från medlemmar har styrelsen utsett tre förtroendevalda att bära titeln "Årets förtroendevald" och styrelsen har även utsett en person till Årets Engagemang. Alla fyra uppvaktades vid årsmötet med diplom och de fick vardera 5 000 kronor.

 • chefsrollup

  Internat för chef/ledare i Medlefors

  Välkommen till Vårdförbundets internat den 9-10 november med Ledarskap och Arbetsrätt på programmet. Internatet är kostnadsfritt, mat och logi ingår.

 • Prideparad i Umeå

  Prideparaden i Umeå

  Vårdförbundet deltog (tillsammans med Fysioterapeuterna) i årets Prideparad i Umeå.

 • Västerbottens län med Vårdförbundets politiska skrifter

  Vårdförbundet träffar politiker i Lycksele den 20 oktober

  Vårdförbundet har bjudit in landstings- och kommunpolitikerna i Lycksele för att diskutera Personcentrerad vård och Framtidens kompetensförsörjning.

 • Annica Backman, doktorand och medlem i Vårdförbundet

  Forskning om ledarskap och personcentrerad vård

  Annica Backman som är doktorand och medlem i Vårdförbundet, forskar om ledarskapets betydelse för personcentrerad vård och psykosocialt klimat på arbetsplatsen.

 • Foto på Helena Forss Johansson

  Det är inte brist på oss - det är brist på schyssta villkor!

  Helena Forss Johansson, avdelningsstyrelsen tycker till om den så kallade bristen på Vårdförbundets yrkesgrupper. Helena säger bland annat - arbetsgivare måste ta sitt ansvar, det är inte brist på sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och barnmorskor. Det är akut brist på attraktiva arbetsplatser, schyssta arbetsmiljöer, villkor och löner!

 • Foto på Jenny Olsson, ordförande och Helena Forss Johansson

  Grattis till Umeå kommun som har infört Akademisk specialisttjänstgöring.

  Allt fler kommuner väljer nu att införa Vårdförbundets idé om akademisk specialisttjänstgöring. Senast i raden är Umeå kommun som nu erbjuder tillsvidareanställda sjuksköterskor att studera på halvfart och kombinera arbetet som sjuksköterska på halvtid.

 • Blå kaffekopp

  Fikasugen?

  Har ni någon speciell fråga på din arbetsplats som känns viktig? Kontakta oss så besöker vi dig och dina kollegor.