Aktuellt i Västerbotten

 • biobiljetter och popcorn

  Biokvällar och fika under Vårdförbundsveckan

  Under vecka 47, den 21-25 november bjuder Vårdförbundet på bio i Lycksele, Umeå och Skellefteå. En uppdatering om tid och datum samt filmtitlar kommer att göras, så håll utkik på vår webb.

 • Illustration medlemmar och pratbubbla

  Valberedningens förslag till val av två styrelseledamöter

  Valberedningen har nu lämnat namnförslag på två kandidater till förtroendeuppdraget som styrelseldamot. Till uppdraget som valberedare är sex personer nominerade.

 • medlemmar som håller upp valsedlar med nummer

  Västerbottens årsmöte den 6 oktober 2016

  Du är varmt välkommen till årsmötet den 6 oktober. Omval/nyval till valberedningen och fyllnadsval till avdelningsstyrelsen ska göras. Tre personer kommer att utses till Årets Förtroendevald. Dagen avslutas med gemensam middag.

 • Prideflaggan

  Prideparad i Umeå 1 oktober

  Vårdförbundet kommer (tillsammans med Fysioterapeuterna) även i år att delta i Prideparaden i Umeå. Vi samlas den 1 oktober och fikar på Vårdförbundets expedition för att sedan tillsammans ansluta oss till övriga Pridedeltagare. Vi hoppas att vi blir många "Vårdförbundare" i Pridetåget.

 • Västerbottens län med Vårdförbundets politiska skrifter

  Vårdförbundet träffar politiker i Lycksele den 20 oktober

  Vårdförbundet har bjudit in landstings- och kommunpolitikerna i Lycksele för att diskutera Personcentrerad vård och Framtidens kompetensförsörjning.

 • Pennficka och skylt förtroendevald

  Förtroendevaldamöte i Lycksele 18 oktober

  Den 18 oktober är det möte i Lycksele för dig som är förtroendevald i kommun med undantag för Umeå och Skellefteå.

 • Annica Backman, doktorand och medlem i Vårdförbundet

  Forskning om ledarskap och personcentrerad vård

  Annica Backman som är doktorand och medlem i Vårdförbundet, forskar om ledarskapets betydelse för personcentrerad vård och psykosocialt klimat på arbetsplatsen.

 • chefsrollup

  Internat för chef/ledare i Medlefors

  Välkommen till Vårdförbundets internat den 9-10 november med Ledarskap och Arbetsrätt på programmet. Internatet är kostnadsfritt, mat och logi ingår.

 • Foto på Helena Forss Johansson

  Det är inte brist på oss - det är brist på schyssta villkor!

  Helena Forss Johansson, avdelningsstyrelsen tycker till om den så kallade bristen på Vårdförbundets yrkesgrupper. Helena säger bland annat - arbetsgivare måste ta sitt ansvar, det är inte brist på sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och barnmorskor. Det är akut brist på attraktiva arbetsplatser, schyssta arbetsmiljöer, villkor och löner!

 • Foto på Jenny Olsson, ordförande och Helena Forss Johansson

  Grattis till Umeå kommun som har infört Akademisk specialisttjänstgöring.

  Allt fler kommuner väljer nu att införa Vårdförbundets idé om akademisk specialisttjänstgöring. Senast i raden är Umeå kommun som nu erbjuder tillsvidareanställda sjuksköterskor att studera på halvfart och kombinera arbetet som sjuksköterska på halvtid.