Aktuellt i Jönköping

 • Sista chansen att nominera till årsmötet 2017!

  Den 31 maj är sista chansen att nominera till årsmötet 2017. Det är dags för nyval av ordförande, vice ordförande, styrelseledamöter och kongressombud för avdelning Jönköping. Det är viktigt att du gör din röst hörd!

 • Blommor (Nordiska trädgårdar)

  Välkommen på After Vård!

  Vårdförbundet avdelning Jönköping bjuder in sina medlemmar på After Vård. Kom, träffa kollegor och ha en trevlig kväll tillsammans!

 • Ett gäng glada sjuksköterskor på akutmottagningen visar upp en Vårdförbundet tårta.

  Grattis på internationella yrkesdagen för sjuksköterskor!

  Fredagen den 12 maj är det den internationella yrkesdagen för sjuksköterskor. Detta firar Vårdförbundet avdelning Jönköping med att bjuda på tårta!

 • Ambulanssjuksköterskan böjer fram mot patienten i ambulansen

  Vårdförbundets åsikt om kompetensbehov i länets ambulanser

  Med anledning Kommunals uttalande i media de senaste dagarna gällande bemanning av ambulanserna i länet vill vi förtydliga att Vårdförbundet är av en annan åsikt. Texten nedan skickades i ett brev från Vårdförbundets avdelningsordförande Eva-Lotta Lager till regionfullmäktige och regionstyrelsen.

 • Närbild på en kvinna i kort, jordgubbsblont hår och glasögon. Hon har rödmålade läppar och en rosa kavaj.

  "Hur är väl ett arbetspass på förlossningen?"

  Den 5 maj firar vi Barnmorskedagen! Barnmorskor har världens bästa jobb men arbetsmiljön och verkligheten är ingen dans på rosor. Här är barnmorskan Gith Höglunds historia om hur vardagen kan se ut på en förlossningsavdelning.

 • Nytt nattavtal i Habo kommun gläder medlemmarna

  De nattarbetande sjuksköterskorna i Habo kommun jublar. Det nya avtalet ger en veckoarbetstid på 34 timmar och 20 minuter i veckan. – Det här är ett delmål på väg mot hälsosamma arbetstider för nattpersonal i alla våra kommuner, säger Vårdförbundets ordförande i Jönköping Eva-Lotta Lager som siktar på fler avtal.

 • Chefsinternat 6-7 april

  Den 6-7 april anordnade Vårdförbundets avdelningar Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötland ett internat för chefsmedlemmar. Här gavs möjlighet till nätverkande, inspiration och kunskapspåfyllnad.

 • En biomedicinsk analytiker i blå rock och vita handskar ler in i kameran under tiden som hon laborerar.

  Biomedicinsk analytiker - ett livsviktigt yrke!

  På lördag den 15 april är det Biomedicinska analytikerdagen. Här berättar Nyroz Agid, biomedicinsk analytiker, om sitt arbete: "Ett livsviktigt yrke som har nyckelroll i vårdkedjan, utan oss erhålls inga diagnoser."

 • Två studenter på ett bibilotek. Den ena sitter ner och läser, den andra står i bakgrunden och bläddrar i en bok.

  Dags att söka AST

  Funderar du på att specialistutbilda dig? Då är det hög tid att söka högskolan nu, 15 april är sista ansökningsdag för att påbörja studierna till hösten.

 • Från temadagen för förtroendevalda

  Den 21 mars hade Vårdförbundet avdelning Jönköping förtroendevaldsträff med tema: lön och karriär.