Aktuellt i Jönköping

 • Skaffa dig mer kunskap i ditt uppdrag som förtroendevald

  Nu är anmälan öppen till utbildningarna under 2018. Oavsett om du är ny som förtroendevald eller har några år på nacken finns det kunskapspåfyllning för alla. Vad är nästa steg för dig?

 • Äntligen karriärtjänster i Region Jönköping

  Vårt påverkansarbete har gett resultat! Nu införs karriärtjänster för sjuksköterskor i Region Jönköping. Syftet är att göra yrket mer attraktivt och kunna behållna erfarna sjuksköterskor

 • En grupp kvinnor i sjukhuskläder sitter vid ett bord och samtalar och äter

  Givande lunchmöten med chefsmedlemmar

  Vårdförbundet avdelning Jönköping har de senaste veckorna träffat chefsmedlemmar på de tre sjukhusen i regionen. Under dessa möten pratade vi om värdet av medlemskapet som chef och de erbjudanden som nu finns för chefsmedlemmar.

 • Vill du påverka Vårdförbundet?

  Vill du påverka Vårdförbundet? Sista dagen att skicka in en motion till kongressen (2018) är 1 december i år! Här hittar du också de motioner som redan kommit in. Alla medlemmar kan skicka in motioner.

 • Medicinsk utrustning på nattintensiven på Mälarsjukhuset. På bilden syns stasband, stetoskop, manschetter för att skapa övertryck samt en blåsbälg. All utrustning hänger på en hållare.

  Katarina - Yrkesverksam stipendiat

  Varje år delar styrelsen i Vårdförbundet avdelning Jönköping ut stipendium till yrkesverksamma medlemmar. Katarina Olofsson är en av dessa stipendiater som med hjälp av stipendiet kunde medverka på Kirurgveckan 21-25 Augusti 2017. Här kan ni läsa om hennes upplevelser av veckan.

 • Julgransdekoration i trä som föreställer en gran. I granen har man sågat ut ett hjärta och där hänger en bjällra.

  Följ med på bussresa till julen!

  Den 24 november åker Vårdförbundet avdelning Jönköping på julmarknad på Wapnö gård, en av Sveriges största julmässor. Du som är medlem är välkommen att följa med!

 • Vårdförbundet i Jönköpings styrelseledamot Maria Löfqivist står bredvid sjuksköterskan Sofie Johnsson som blivit vald till årets skyddsombud

  Sofie blev Årets Skyddsombud

  Sofie Johnsson förtroendevald och skyddsombud för hemsjukvården i Vaggeryd blev vald till årets skyddsombud i Vårdförbundet avd. Jönköping. Sofie har varit förtroendevald/skyddsombud sedan 2013 och har hela tiden enträget arbetat med kollegornas bästa i fokus.

 • En väckarklocka och högar med mynt i solljus.

  Budget 2018, Region Jönköpings län

  Alliansen gick ut med sitt budgetförslag för några veckor sedan och oppositionen har lagt sitt förslag. Beslut om budget 2018 tas i regionfullmäktige i början av november. Vårdförbundet har lämnat in ett yrkande.

 • Närbild på mörkblå namnbricka som sitter på vitt tyg. På namnbrickan är Vårdförbundets logga och texten: Förtroendevald Skyddsombud

  Skyddsombudets dag 25 oktober

  Den 25 oktober uppmärksammar vi de som är skyddsombud på arbetsplatserna lite extra. Men varför har vi egentligen skyddsombud och vad är deras uppdrag?

 • Avdelning Jönköpings nio ledamöter står uppradade

  Avdelning Jönköpings nya styrelse

  Förra veckan hade den nya avdelningsstyrelsen sitt första styrelsemöte efter årsmötet den 28 september. Här följer en kort presentation av styrelsemedlemmarna samt årsmötesprotokollet.