Ny mandatperiod -dags att välja ny förtroendevald

Ny mandatperiod för förtroendevald på arbetsplats samt inbjudan till biokvällar!

Nu är hösten här i den södra delen av Sverige, medan den norra delen redan fått njuta av snöflingornas dans mot backen.

Vi i Vårdförbundet Halland har nu lämnat årsmötet bakom oss och är på väg in i vår verksamhetsplanering som ska ske nästa vecka. Vi vill passa på att tacka er för era inspel och medskick från årsmötet.

Det är nu dags att välja förtroendevald på arbetsplatsen, ny mandatperiod för alla börjar gälla från och med 1 januari och oavsett om ni har en förtroendevald eller inte behöver omval/nyval genomföras.
På ett möte på arbetsplatsen kan ni då bestämma vem eller vilka som kommer representera er på er arbetsplats.
Att ha en förtroendevald tillika skyddsombud på arbetsplatsen innebär medinflytande och en påverkansmöjlighet för er som arbetsgrupp. Om ni har några frågor eller funderingar kring detta tveka inte att slå en signal eller släng iväg ett mail till oss i styrelsen.

Det är dags att välja förtroendevald på arbetsplats


Biokvällar

I November har vi rekryterings- och synlighetsmånad. Vi kommer fokusera extra på medlemsrekrytering, men också med aktiviteter för dig som är medlem.
Det är röntgensjuksköterskans dag den 8 november.
Du som medlem är välkommen att slå dig ner i en biosalong för lite underhållning, erbjuder vi det på flera ställen under vecka 47.
I år bjuder vi på popcorn och dricka och filmen är ”Jag kommer hem igen till jul”.

Varberg 18 november

Kungsbacka 19 november

Halmstad 20 november


Löneöversyn

Just nu pågår löneöversyn hos er som är anställda inom kommuner eller Region Halland och ni som medlemmar kommer att få utskickat en enkät. Det är viktigt för oss som styrelse att ni svarar på den i så hög uträckning som möjligt så vi kan fortsätta arbeta med löneprocesser och löneutveckling.
Det som händer i region och kommuner kring löneöversynen är också viktigt för dig som medlem och anställd i privat verksamhet – det vi lär oss av denna löneöversyn kan ge bra förutsättningar inför kommande löneöversynsarbete hos de privata aktörerna.

Hoppas ni alla får en bra arbetshöst och vinter med vila och återhämtning mellan varven.

Styrelsen Vårdförbundet Halland