Årsmöte den 5-7 oktober

Den 5-7 oktober är det årsmöte i avdelning Gävleborg – och i år är det ett extra viktigt möte. Alla platser i avdelningsstyrelsen, som kongressombud och ersättare samt valberedare står till förfogande och ska väljas om.

Vårdförbundet följer nogsamt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att du ska kunna delta och påverka på ett säkert sätt, genomförs årsmötet digitalt.

DET HÄR HÄNDER PÅ ÅRSMÖTET

Under årsmötet väljer vi avdelningsstyrelse, kongressombud och valberedning för mandatperioden 2021-2025. Röstningen genomförs digitalt i mötesverktyget VoteIT. Vi startar den 5 oktober klockan 9.00 och avslutar den 7 oktober klockan 16.00. Du loggar in på årsmötet och deltar i röstningen när det passar dig!

På grund av rådande restriktioner träffas vi inte fysiskt men under hösten, preliminärt den 12 november, kommer vi ordna en Årsfest med middag och utmärkelser! Du som deltagit i det digitala årsmötet har förtur till de begränsat antal platserna på årsfesten.

VILL DU HA EN GOODIE-BAG?

Att delta i ett årsmöte är ett enkelt sätt för dig som medlem att engagera dig i avdelningens framtid och verksamhet. Förutom möjligheten att påverka får du en goodie-bag med både lite gott och bra att ha hemskickad, när du anmäler dig! Om du vill ha en goodie-bag behöver du anmäla dig senast den 26 september.

HUR GÖR JAG FÖR ATT DELTA I ÅRSMÖTET?

Du får en inloggningslänk till systemet VoteIT med instruktioner hur du skapar ett konto, röstar och deltar i årsmötet, skickad till den e-postadress du har registrerad i Vårdförbundets medlemsregister.  

Årsmöte i VoteIT

Så här fungerar årsmöte i VoteIT

Årsmötet genomförs i ett system som heter VoteIT och du deltar via din dator, mobil eller surfplatta. Dagordningen hanteras som vid ett fysiskt möte. Mötespunkterna öppnas och stängs enligt ett program och du har möjlighet att diskutera, ställa frågor, lägga förslag och rösta. Mötet leds av en mötesordförande som hanterar dagordningen i systemet. Ett digitalt möte kräver att mötesordföranden har kunskap om hur systemet fungerar. Styrelsen har därför föreslagit en årsmötesordförande som är utbildad i VoteIT. 

Delta i årsmötet i VoteIT

Du kommer att få en inloggningslänk skickad till den e-postadress du har registrerad i Vårdförbundets medlemsregister. 
 
Välj själv hur mycket du vill engagera dig i årsmötet och i vilka punkter du vill delta. Vill du bara rösta räcker det att logga in vid röstningspunkten. Vill du både lägga förslag och rösta om förslag behöver du logga in två gånger - en gång för att lägga förslaget och sedan för att rösta, när punkten för förslag stängts.  

Förberedelser

  • Skapa ditt konto i VoteIT, i god tid innan mötet - När du fått din inloggningslänk till VoteIT behöver du skapa ditt konto. När du skapar kontot föreslår systemet ett användar-ID. För tydlighet och transparens bör du använda ditt för- och efternamn som användarnamn. Om flera deltagare har samma för- och efternamn som du, går det bra att lägga till ett mellannamn eller en siffra efter ditt efternamn. När du skapat ditt konto rekommenderar vi att prova logga in en gång, för att vara säker på att det fungerar. 
  • Använd rätt webbläsare - Vi rekommenderar Chrome, Edge eller Firefox när du deltar i årsmötet. Det fungerar inte att använda Internet Explorer. 

Support

Har du frågor om VoteIT eller saknar din inloggningslänk - kontakta någon av våra verksamhetshandläggare via e-post: verksamhetshandlaggare@vardforbundet.se