Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet skänker pengar till UNICEF i Ukraina

  Barnen i Ukraina är i stort behov av hjälp och UNICEF finns på plats och bistår. Vårdförbundet skänker 50 000 kr till organisationen. Du kan också hjälpa till! Swisha till 9020017 och skriv UKRAINA.

 • Vårda vården! Upprop för bättre arbetsmiljö

  Nu är det nog! Situationen inom vården är ohållbar då hundratusentals svenskar väntar på operation och vårdbesök. Vi vill kunna vårda de som behöver vård och ställer därför krav på stora förbättringar av arbetsmiljön. Skriv under uppropet som vi gör tillsammans med 12 andra professions- och fackförbund.

 • Vi stöttar Ukraina

  Vi fördömer all användning av våld och är bestörta över den våldsamma utvecklingen som pågår i Ukraina. Vi står upp för våra kollegor och civilbefolkningen som helt oskyldigt drabbats. Vi tänker på er och uppmanar till en omedelbar fredlig lösning.

 • Vårdförbundet står bakom statens satsning på vaccinering

  För Vårdförbundet är det en självklarhet att vi ställer oss bakom statens satsning på att erbjuda vaccination till befolkningen mot covid-19.

 • Förändringar i Allmänna bestämmelser, AB

  Redan från årsskiftet införs några nya förändringar i AB som gäller för medlemmar i regioner, kommuner och kommunala bolag.

 • Förhandlingar inleds för bättre arbetsmiljö och villkor

  Vårdförbundet har sagt upp det centrala kollektivavtalet HÖK 19 och lämnat ett yrkande till SKR och Sobona som ska ge dig som medlem bättre förutsättningar att få ett jämställt och hållbart yrkesliv.

 • Queen Silvia Nursing Award går till Caroline Bjarnevi

  För sin bok ”Minnesalbum med musik”, som ska hjälpa människor som har en demensdiagnos, får hon priset.

 • Avtalspaket ger höjda pensionsavsättningar, livslångt lärande och friska arbetsplatser

  Vårdförbundet har tillsammans med övriga fackliga organisationer och arbetsgivare inom den offentliga välfärdssektorn slutit en överenskommelse i tre delar som ger höjda pensionsavsättningar, stärker omställningsavtalet med ett livslångt lärande och förbättrar förutsättningarna för ett mer jämställt och hållbart arbetsliv. 

 • Krislägesavtalet: Avgörande för pandemivården

  Avgörande för att klara vårdbemanningen under pandemin, men den långvariga krisen satte stor press på medarbetare och arbetsmiljö. Det visar en partsgemensam utvärdering av krislägesavtalet.

 • Ny design för Vårdförbundet.se

  Välkommen till “nya” vårdförbundet.se! Webbplatsen har fått ny design, navigation och startsida. Vi hoppas att du som besökare nu enklare ska hitta det du letar efter och att du upplever sajten mer överskådlig.