Aktuellt i Norrbotten

 • Biomedicinska analytiker - Garanter för säkra och trygga diagnoser i vården

  Skulle du acceptera att en outbildad pilot bara med hjälp av teknik och autopilot skulle ansvara för din flygresa? Vad händer när biomedicinska analytiker byts ut mot annan personal och självinstruerande enklare instrument.

 • broschyrer om personcentrerad vård

  Studiecirkel - Nyfiken på Personcentrerad vård? INSTÄLLT

  Vad är Personcentrerad vård? Varför ska vi byta perspektiv? Vårdförbundet anordnar en studiecirkel i Personcentrerad vård då vi träffas vid fem olika tillfällen. Du som är patient, anhörig, chef, politiker eller vårdpersonal - välkommen att anmäla dig.

 • tecknad bild vi har valt dig

  2017 blir ett valår

  Gör din röst hörd genom att vara med och påverka vem som ska ingå i Norrbottens avdelningsstyrelse och vilka som ska vara kongressombud. Här kan du nominera dig själv eller en kollega som du tycker skulle passa för ett förtroendeuppdrag.

 • styrelserum med tre ledamöter och en skriver på whiteboardtavla

  På gång i Vårdförbundet Norrbotten

  Avdelningsordförande informerar om vad som är aktuellt för dig som är medlem i Vårdförbundet Norrbotten. Vi arbetar för att skapa hälsosamma arbetstider och vi tecknar just nu kollektivavtal med kommunerna utifrån löneavtalet HÖK16.

 • Gren med nypon

  Chefsinternat i september

  Välkommen till Chefsinternat den 15-16 september. Du träffar kollegor och oss i Vårdförbundet där vi samtalar om hur det är att vara chef i syfte att stärka dig i din chefsroll.

 • EU flaggor framför byggnad

  Kurs i Europasamarbetets möjligheter

  TCO-tidningen skriver om Sjuksköterskan Camilla Eriksson Sundberg som gick kursen Europasamarbetets möjligheter våren 2016. - Även vi som jobbar fackligt inom välfärden behöver förstå hur EU fattar beslut och hur det påverkar oss, säger hon.

 • pengar sedlar och mynt

  Vårdförbundets yrkanden inför löneöversyn 2017

  Sammanfattning av Vårdförbundets yrkanden inför löneöversyn 2017 med Region Norrbotten. Avtalet gäller med retroaktiv utbetalning från april. Utbetalning av ny lön från maj månad om löneavstämningen färdigställts i mars.

 • Bild på tre barnmorskor

  Förtroendevaldamöten

  Mötestider för dig som är förtroendevald i Norrbotten. Genom att delta på möten och utbildningar får du stöd och kunskap i att utföra ditt uppdrag. År 2017 träffas Norrbottens förtroendevalda på tre orter i länet, Gällivare, Piteå och Sunderbyn.

 • Två personer i korridor på sjukhuset

  Utan förtroendevald - ingen påverkansmöjlighet

  En arbetsplats utan förtroendevald - är en arbetsplats med mycket liten möjlighet att påverka. Vårdförbundet vill att det ska finnas minst en förtroendevald på varje arbetsplats och vi ska berätta varför.

 • glasburk märkt pension och pengar

  Ta makten över din framtida pension

  Vårdförbundet inbjuder till pensionsinformation i Kiruna, Gällivare, Kalix, Piteå och Sunderbyn. Det är när du är ung och precis har börjat jobba som du har den bästa möjligheten att påverka pensionen.