Vi är många medlemmar i Vårdförbundet idag, men vi skulle kunna vara fler! Som förtroendevald på arbetsplatsen är du viktig i arbetet att rekrytera fler medlemmar. Att bjuda in kollegor som inte redan är medlemmar till samtal om medlemskapet i Vårdförbundet gör skillnad. Vi vet att många idag inte får frågan ”Vill du bli medlem?”

Välkomstkit till nya kollegor

Nu har vi tagit fram ett välkomstkit som du kan dela ut när det kommer nya kollegor till arbetsplatsen! Det är viktigt att du som är förtroendevald presenterar dig och ställer frågan om medlemskap när det kommer nya kollegor till din arbetsplats och att då ha något att lämna över kan göra det samtalet lite lättare. Kitet är tänkt att delas ut både till befintliga medlemmar och för att rekrytera nya.

Välkomstkitet innehåller:

  • Lunchkasse
  • Välkomstkort
  • Rekryteringsfolder med medlemstestet

Ta kontakt med din lokala avdelning för att få information om hur du kan få tillgång till välkomstkiten.

Här nedan några tips som du kan ha nytta av när du möter kollegor som inte är medlemmar i Vårdförbundet eller som är kritiska och funderar på att gå ur.

Fundera kring ditt eget medlemskap

Börja med att fråga dig själv varför just du är medlem. Har din syn på medlemskapet förändrats från det att du gick med till dagens datum? Är du själv trygg i varför du är medlem är det lättare att sälja in idén till din vän eller kollega.

Bjud in de som inte är medlemmar

Bjud in kollegor som inte redan är medlemmar till samtal om medlemskapet. Uppmuntra medlemmarna på din arbetsplats att göra detsamma. Det gör stor skillnad om vi alla bjuder in till samtal och berättar om fördelarna med att vara medlem.

Våga fråga

Det absolut bästa sättet att rekrytera en ny medlem är vid det personliga mötet, när som helst och var som helst. Våga fråga: Är du medlem? Vill du bli medlem? Du kommer kanske bli förvånad över hur många som bara väntar på att få en inbjudan.

Beställ rekryteringsfoldern med Medlemstestet

Beställ rekryteringsfoldern och sprid på din arbetsplats. Den innehåller Medlemstestet som du kan göra tillsammans med eller visa för den som inte ännu är medlem. Den går att beställa gratis i medlemsbutiken eller via din avdelning.

Gör Medlemstestet digitalt

Om du har en smart telefon, en surfplatta eller dator i närheten kan du även göra Medlemstestet digitalt tillsammans med den som ännu inte är medlem. 

Ordna ett medlemsmöte

Ta hjälp av din lokala avdelning. Du kanske vill ordna ett medlemsmöte på din arbetsplats, bjuda på något gott eller hitta på något annat trevligt?

Synliggör Vårdförbundet

Synliggör Vårdförbundet på din arbetsplats. Det ska vara tydligt var medlemmar kan hitta information från Vårdförbundet. Använd anslagstavlor och synliggör dig som förtroendevald. Beställ skylten som visar att du är förtroendevald.

Sätt upp Vårdförbundets fina rekryteringsaffischer på anslagstavlan:

Kadidia, affisch

Tomas, affisch

Dani, affisch

Ge exempel på nyttan med Vårdförbundet

Ge konkreta exempel på när du haft nytta av Vårdförbundet. Det kan handla om när du som medlem fick hjälp från Vårdförbundet eller när ni på din arbetsplats lyckades förändra er arbetsmiljö genom fackligt engagemang. Berättelser och exempel ger en mer levande och lockande bild av värdet med medlemskapet.

Medlemsansökan kan enkelt fyllas i på webbplatsen

Här på Vårdförbundets webbplats finns särskilda medlemssidor om värdet av ett medlemskap i Vårdförbundet. På sidan Bli medlem finns möjlighet att fylla i en medlemsansökan. Därför är det lätt att fylla i en ansökan även om du har en mobiltelefon tillhands.

Bolla dina idéer med rekryteringsnätverket

Har du idéer kring medlemsrekrytering eller frågor kan du kontaktar den som är rekryteringsansvarig på din lokala avdelning.

Har du egna rekryteringstips?

Har du egna tips eller goda exempel? Skicka ett mail till max.as@vardforbundet.se