Har du nya kollegor som börjar på din arbetsplats? Då kan du välkomna dem med ett välkomstkit från Vårdförbundet. Beställ kiten kostnadsfritt från vår medlemsbutik.

Välkomna nya kollegor genom att presentera dig och berätta om ditt uppdrag som förtroendevald och skyddsombud. Dela ut välkomstkitet till både befintliga medlemmar och de som inte är medlemmar ännu.  

Välkomstkitet innehåller:

  • Lunchkasse
  • Välkomstkort
  • Rekryteringsfolder med medlemstestet

Du kan beställa välkomstkit i medlemsbutiken. Det kostar dig ingenting och frakten är gratis. Skriv "välkomstkit" i sökfältet så hittar du rätt produkt. 

Du kan också klicka här för att komma direkt till välkomstkitet i medlemsbutiken (logga in först)

Här nedan några tips som du kan ha nytta av när du möter kollegor som inte är medlemmar i Vårdförbundet eller som är kritiska och funderar på att gå ur.

Fundera kring ditt eget medlemskap

Börja med att fråga dig själv varför just du är medlem. Har din syn på medlemskapet förändrats från det att du gick med till dagens datum? Är du själv trygg i varför du är medlem är det lättare att sälja in idén till din vän eller kollega.

Bjud in de som inte är medlemmar

Bjud in kollegor som inte redan är medlemmar till samtal om medlemskapet. Uppmuntra medlemmarna på din arbetsplats att göra detsamma. Det gör stor skillnad om vi alla bjuder in till samtal och berättar om fördelarna med att vara medlem.

Våga fråga

Det absolut bästa sättet att rekrytera en ny medlem är vid det personliga mötet, när som helst och var som helst. Våga fråga: Är du medlem? Vill du bli medlem? Du kommer kanske bli förvånad över hur många som bara väntar på att få en inbjudan.

Gör Medlemstestet

Tipsa om vårt medlemstest som finns på webbplatsen.

Ordna ett medlemsmöte

Ta hjälp av din lokala avdelning. Du kan ordna ett medlemsmöte på din arbetsplats, bjuda på något gott eller hitta på något annat trevligt?

Synliggör Vårdförbundet

Synliggör Vårdförbundet på din arbetsplats. Det ska vara tydligt var medlemmar kan hitta information från Vårdförbundet. Använd anslagstavlor och visa att det är du som är förtroendevald. Du kan beställa en bricka med texten "Förtroendevald/skyddsombud" från medlemsbutiken. Skriv "bricka" i sökfältet så hittar du rätt produkt. 

Ge exempel på nyttan med Vårdförbundet

Ge konkreta exempel på när du haft nytta av Vårdförbundet. Det kan vara när du har fått råd och stöd från våra rådgivare, varit med på lönecoachning eller lyckats förbättra arbetsmiljön genom fackligt engagemang. Berättelser och exempel ger en levande och lockande bild av värdet med medlemskapet.

Medlemsansökan kan enkelt fyllas i på webbplatsen

Det är enkelt att ansöka om medlemskap på webbplatsen. Medlemskapet börjar gälla i början av månaden efter att medlemsansökan är inskickad. Finns frågor om medlemskapet går det bra att ringa 0771-420 420 och välja knappval 1.