Nyheter för förtroendevalda

 • Konferensen Gilla Jobbet 26 oktober

  Den 26 oktober 2017 genomförs Gilla Jobbets stora event för tredje gången. Temat är Den hållbara arbetsplatsen. Eventet som är i Stockholm är redan fullbokat men det finns planer på kommande tillfällen i Malmö, Göteborg, Falun och Umeå under 2018.

 • Fira tjänstepensionens dag 27 september

  Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Då passar vi på att lyfta tjänstepensionens betydelse. Det görs bland annat i filmklipp med komikern Messiah Hallberg. Tjänstepensionens dag är en partsgemensam informationskampanj för att väcka intresset både hos arbetsgivare och arbetstagare.

 • Personcentrerad vård kan även bli ett lyft för arbetsmiljön

  När Psykiatri Sydväst Huddinge skulle införa personcentrerad vård sökte de pengar från Arbetsmiljölyftet och bildade en arbetsgrupp med personal inom verksamheten. Nu hyllar de Vårdförbundets studiecirklar i personcentrerad vård.

 • AD-dom om indragna semestrar – frågor och svar

  Den 24 maj meddelade arbetsdomstolen dom i fallet om indragna semestrar för fem barnmorskor i Östergötland. Här kan du läsa vanliga frågor och svar.

 • Utbildning för lokala valberedare

  Nu kan du gå webbutbildning för lokala valberedare. Enkelt och smidigt kan du på den tid du väljer få vägledning och stöd i ditt uppdrag. Antingen är du valberedare eller är nyfiken på uppdraget.