Förtroendevalda berättar

Här berättar några förtroendevalda om sitt uppdrag och delar med sig av tips!
 • Kan varmt rekommendera alla att bli förtroendevalda

  Efter att ha gått andra dagen på basutbildningen för förtroendevalda var Stina Karlsson peppar och lade ut ett entusiastisk meddelande på facebook i gruppen "Nu pratar vi lön!". Så vi tog kontakt med Stina och frågade vad som var så inspirerande i grundkursen och vad som fick henne att bli förtroendevald.

 • Det är roligt att vara förtroendevald

  – Det är roligt att vara förtroendevald här. Jag känner ett stort stöd från medlemmarna i de frågor vi behöver arbeta med, säger Mia Jakobsson som valdes till förtroendevald i september 2012.

 • Stort utbyte av träffar med andra förtroendevalda

  Att tillsammans med medlemmarna kunna påverka på arbetsplatsen är den viktigaste drivkraften för Josefina Lind, förtroendevald för 40 medlemmar på kirurgkliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö.

 • Ett bra samarbete med andra fackförbund är värdefullt

  Irene Johansson är förtroendevald för Bräcke Diakoni. Ett uppdrag som hon har haft i sju år. Men från början tog hon sig an uppdraget ett halvår i taget.

 • Vi vill påverka

  – Träffarna för förtroendevalda är min största inspirationskälla. Jag brukar gå därifrån med ett stort leende, berättar Mikael Isgren. Mikael är förtroendevald för Vårdförbundet i Vingåkers kommun i Södermanland.