Välkommen till yrkes- och fackförbundet för dig som är barnmorska

Vi arbetar för en personcentrerad säker vård och ett hållbart yrkesliv. Tillsammans utvecklar vi yrket, villkoren och vården.  

Fira barnmorskdagen eller barnmorskeexamen med en brosch!

Grattis! 5 maj är det barnmorskedagen och det firar vi med ett superpris - 200 kr (!) på barnmorskebroschen som är speciellt framtagen för dig som är barnmorska och medlem i Vårdförbundet. Erbjudandet gäller till 31 maj.

Möt din kontakt Carita Sturesson

Möt vår yrkeshandläggare för barnmorskemedlemmar. Carita driver barnmorskefrågorna och har lång erfarenhet från både förlossning, BB och barnmorskemottagning.

Möt några av våra fantastiska medlemmar

Möt bland andra sjuksköterskan Elay som valde att gå ner till deltid för att få livet att gå ihop, den nyblivna chefen Mikaela som finner stor gemenskap i chefsföreningen och röntgensjuksköterskan Johan som brinner för sitt yrke.  

Unik brosch för dig som är barnmorska

Vår fina barnmorskebrosch är framtagen i samarbete med Syster P och finns i silver och guld. Är du barnmorskemedlem eller studentmedlem så kan du beställa den.

8 måsten för hållbart yrkesliv

Vårdförbundet har tagit fram 8 måsten för ett hållbart yrkesliv. Hur ser det ut på din arbetsplats?

Undrar du över något?

Har du frågor om din anställning, ditt yrke eller ditt medlemskap? Välkommen att oss. 

Vårt nationella barnmorskenätverk

Vårdförbundets nationella barnmorskenätverk består av förtroendevalda barnmorskor i hela landet. Uppdraget är att vara rådgivande och kunskapsspridande i frågor som rör barnmorskans profession och den reproduktiva, perinatala och sexuella hälsan.

Vad tjänar en barnmorska?

Se förstagångslön, medellön och hur löneutvecklingen har varit 2020-2021.

Utbildning

Specialistutbildning för barnmorskor

Vårdförbundet har under en lång tid drivit frågan om en reglerad specialistutbildning för barnmorskor. Utbildningen skulle bland annat bidra till att barnmorskor får fördjupa sig inom sitt specialistområde, vilket ger en kunskapsbaserad vård som utvecklar yrket och bidrar till forskning.