Hej! Jag heter Eija Fridén och är förtroendevald i Vårdförbundet. Jag har varit Barnmorska i 15 år och arbetar på Barnmorskemottagningen på Svea Vårdcentral i Säffle. Min arbetsgivare är Praktikertjänst.


Jag arbetar även på Ungdomsmottagningen i Säffle där vi samarbete med Region Värmland. Jag är gift sedan 30 år och vi har två utflugna barn på annan ort och fyra barnbarn som vi ofta försöker träffa. 
Förutom barn och barnbarn så har jag många passioner i livet, resor, natur- och musikupplevelser, träning, min Pontiac, bilträffar och att bara vá!

Innan jag blev barnmorska arbetade jag många år på BB som barnsköterska så det är inom kvinnosjukvården jag har haft mitt arbete i alla år och nu alltså som barnmorska, vilket är ett fantastiskt yrke!

Som ”nyfärdig” arbetade jag några år på Kvinnokliniken i Karlstad, vilket var en bra erfarenhet att ha med sig i arbetet på Ungdoms- och Barnmorskemottagning.
Jag möter ungdomar och kvinnor mellan 12-70 år. Ibland snabba besök som t.ex. vid gynekologisk cellprovtagning, STI -provtagning och receptförnyelser på preventivmedel men också långa besök med hälsosamtal och inskrivning av gravida.

Arbetsdagarna är varierande. I Säffle är nu arbetet igång med en
Familjecentral, där kommunen, Region Värmland och vi i Praktikertjänst ska samarbeta. Vilket jag verkligen ser framemot.
I rollen som förtroendevald har jag ett gott samarbete med arbetsgivaren och mina kollegor. Senaste månaderna har vi arbetat en hel del med
arbetsmiljö som jag tycker är en viktig fråga.
Nu vill jag avsluta med att önska ALLA Barnmorskor en riktigt fin Barnmorskedag!