Aktiviteter v 46

Denna veckan har passerat med en hel del aktiviteter. Förutom att planera för nästa veckas event med biovisning på tre ställen i länet har vi fått in en hel del frågor kring årets löneöversyn från våra sex kommuner och Region Halland.

Det vi kan se är att två kommuner toppar med 5% respektive 4% till kollektivet och Region Halland ligger på strax över 4%.
Vi ser att en hel del arbetsplatser fungerar bra, det vill säga att man har haft en lönemotivering utifrån särskilt yrkesskickliga och erfarenhet och också satt en summa på mellan 2000 till 4000 kr. Men tyvärr finns det arbetsplatser som inte har gjort detta.
En enkät kommer skickas ut från förbundet och inför 2020 ser vi stora utmaningar både inom SKL men också inom de privata löneöversynerna.
Har ni några frågor om löneöversynen – vänd er i första hand till era förtroendevalda.

Vi välkomnar Kerstin Petterson som nytt Huvudskyddsombud på Hallands sjukhus! Under veckan har Kerstin Pettersson börjat arbeta som huvudskyddsombud på Hallands sjukhus med placering i Varberg. Hon har haft med sig Per-Yve från avdelningsstyrelsen som mentor för att komma in i arbetet.

Vad har mer hänt denna veckan? Jo, till exempel:

Under dagarna två, 14-15 november, träffades Vårdförbundets regionala skyddsombud, RSO, på Vår Gård i Stockholm för att diskutera uppdragets innehåll. Hallands två RSO Anna-Karin och Margot var där.

 

Vi har två utbildare i styrelsen och en av dem, Jullan, var med och ledde grundutbildningen dag 2-4 i Malmö för nya förtroendevalda.
Tre härliga dagar och med tre halländska kollegor! Tillsammans är vi starka! 

Trevlig helg önskar vi från styrelsen och vi hoppas vi syns på bion nästa vecka.