Vårdförbundets ordförande, Sineva Ribeiro, önskar alla medlemmar en god jul, ett gott nytt år och tackar för ert engagemang.

Nu närmar sig jul och nyår med stormsteg och jag vill med denna hälsning skicka hopp till alla er medlemmar där ute.  Jag hoppas ni på olika sätt får tid och möjlighet att vara med era nära under de närmaste veckorna. Det händer mycket dramatiskt i vår omvärld. Vi har lärt oss att den ena dagen är inte den andra lik med flera pågående krig och ett tufft ekonomiskt läge som påverkar individer, hälso- och sjukvården och samhället i stort. 

Det finns också politiska förslag som vi tillsammans i Vårdförbundet behöver stå upp emot, den så kallade angiverilagen är ett exempel. Rätten till hälsa gäller alla och lämnar ingen utanför. Den är inget vi kompromissar om och en grundbult i svensk sjukvård. Något att vara stolta över. Tack till alla er som oförtrutet arbetar för detta. 

Vi har också följt andra fackförbund som tvingats agera mot företag som inte velat teckna kollektivavtal. Vi står upp för den svenska modellen. Alla ska ha trygga arbetsvillkor. Det är oerhört viktigt, och tider som dessa påminner oss om det. Ditt medlemskap gör skillnad för oss alla. Nu startar också en avtalsrörelse som berör alla er som är anställda inom Sveriges kommuner och regioner, SKR och i kommunala företag, Sobona. Det är tid för bättre villkor inom vården, tillsammans är vi 114 000 medlemmar vilket är en kraft i denna förhandling.  

Jag är otroligt stolt över att få företräda er som jobbar inom hälso- och sjukvården, som bemöter, lyssnar och agerar för att rädda liv, lindra lidande och bota – varje dag. 

Stort tack för ditt engagemang och din kompetens. 

Varma julhälsningar från Vårdförbundet genom mig Sineva Ribeiro