6 av 49 privata vårdföretag i Värmland har en förtroendevald/skyddsombud. Den låga siffran är ett av skälen till att företagssjuksköterskan Fatou Ceesay Bengtsson är fackligt engagerad. – Vi som jobbar inom vården är också människor som måste må bra, säger hon.

Specialistsjuksköterskan Fatou Ceesay Bengtsson kan inte låta bli att engagera sig. Så var det när hon var liten och även under de 15 år hon jobbade med akutsjukvård på Universitetssjukhuset i Linköping och Centralsjukhuset i Karlstad. Som facklig företrädare på akuten blev hon mer intresserad av arbetsmiljöfrågor, specialistutbildade sig till företagssjuksköterska och sedan 2015 jobbar hon med företagshälsa på Previa.

– Det är ett varierat jobb som handlar om att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatsen, säger Fatou.

Just nu delar hon jobbet med en halvtidstjänst som styrelseledamot i Vårdförbundet Värmland.

– Kombinationen stärker mig i båda rollerna, säger hon.

Ett ben i både privat och offentlig verksamhet

Även om fackligt arbete inom den privata hälso- och sjukvårdssektorn och den offentliga på många sätt liknar varandra finns det skillnader.

– Medan arbetet i regionerna är sammanhållet skiljer det sig enormt mellan privata aktörer. Hos mindre företag fattas det ofta lokalt valda skyddsombud, säger hon.

För Fatou handlar fackligt engagemang om att få rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb, vårdpersonalen måste må bra för att kunna ta hand om patienterna. Och själv kan hon både vara en resurs för sina kollegor och få mer kunskap.

– Jag lär mig mycket om sig själv, om organisationer och arbetsmiljö. Många har fördomar om att facket bara vill bråka, så är det inte. Det handlar om att vara en samverkanspartner med arbetsgivaren, om att ge och ta, säger hon.

Fatou Ceesay Bengtssons tre främsta skäl till att vara förtroendevald

1. Du får möjlighet att vara delaktig i hela beslutsprocessen, det vill säga innan besluten tas, som rör dig, dina kollegor och arbetsplatsen.  

2. Det är utvecklande där du hela tiden får ny kunskap om sådant som rättigheter, skyldigheter, samverkan, arbetsmiljö och hur olika organisationer fungerar.

3. För att vi ska kunna ha fokus på patienten och kunder behöver vi också ha en hälsosam vårdmiljö att jobba i.

 

Foto: Øyvind Lund