Lönepåslaget från region Kalmar län

Vi får många frågor från er medlemmar som handlar om de lönepåslag som region Kalmar län har gjort. Läs mer om Vårdförbundets tankar och var ni kan hitta mer information kring lönekartläggning.

Vi får många frågor från er medlemmar gällande de lönepåslag som region Kalmar län har gjort och som det har skrivits om i en artikel om lönekartläggning, i bland annat Barometern och Västervikstidningen. Vi förstår verkligen att ni undrar över detta, för det gör vi också och kan bara hänvisa er till arbetsgivaren som ansvarar för dessa lönepåslag.  

Förslaget från oss är att be er lönesättande chef att antingen själv eller med hjälp av HR beskriva lönepåslagens fördelning för er på nästa arbetsplatsträff. 

Mer information kring lönekartläggning finns på Navet under fliken anställning och arbetsmiljö och rubriken lönekartläggning. Kika gärna in på befattningsmallar och resultat, för att se vilka värderingsgrunder som region Kalmar län har för er profession. 

Vårdförbundet har begärt att få vara med i lönekartläggningsgruppen för att direkt kunna påverka utifrån era synpunkter. Tyvärr nekas vi detta av region Kalmar län, som hänvisar oss till att finnas med i en referensgrupp som träffas någon gång per år. Vi kommer såklart fortsätta att kräva att vi får bättre möjligheter att vara med och påverka de värderingsgrunder som gäller dig som barnmorska, biomedicinsk analytiker, chef, röntgensjuksköterska, grundutbildad sjuksköterska och specialistutbildad sjuksköterska.