I år går Vårdförbundspriset till tre medlemmar i Vårdförbundet. Det delas ut i samarbete med Folksam och är bland de största priserna inom hälso- och sjukvården i Sverige.

Varje år är Vårdförbundet stolta över att kunna premiera medlemmars starka insatser inom vården. Ett sätt att visa det på är genom att dela ut Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam. Prissumman är på 500 000 kronor och den står Folksam för.

- Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld och därför jobbar vi aktivt med att förebygga skador inom olika områden. Genom ett nära samarbete med Vårdförbundet ser vi till att medlemmarna kan försäkra allt de bryr sig om till förmånliga priser och villkor. Vi är verkligen stolta över att tillsammans med Vårdförbundet dela ut det här priset säger Anna-Karin Laurell, chef för Marknad och Försäljning på Folksam.

I år delas Vårdförbundspriset mellan tre medlemmar. Vinnare är Amanda Ahlin, sjuksköterska vid hematologienheten på Skaraborgs sjukhus i Skövde, som vinner 200 000 kronor för sitt arbete för att svårt cancersjuka kan vårdas på distans med hemmonitorering. Se filmen som presenterar Amandas arbete. 

Här kan du läsa juryns motiveringar 


De andra två vinnarna är Sylwia Kedzierska och Anna Rydberg som belönas med 150 000 kronor vardera. Sylwia är biomedicinsk analytiker och arbetar vid Cytologilaboratoriet Huddinge. Se hennes arbete i filmen nedan.

Läs om vinnaren av Vårdförbundets pris Årets Vårdchef

Anna Rydberg
, specialistsjuksköterska inom demens, Bräcke Diakoni Västergårdens vård och omsorgsboende i Göteborg. Se filmen som presenterar Annas arbete nedan.

 

Foto: Ulf Huett