Som student betalar du bara 150 kronor för att bli medlem i Vårdförbundet. Här ser du vilka förmåner du får som medlem – under hela studietiden.

Hjälp när du söker jobb

När du är klar med din utbildning och ska börja söka jobb kan det finnas många frågor. Vi hjälper dig så att du känner dig förberedd inför det stundande arbetslivet.

Få hjälp med ditt personliga brev, CV och karriärcoachning 

Med Cowrites textrobot får du hjälp med att skapa CV och personligt brev med hög kvalitet på väldigt kort tid. Tjänsten ingår i ditt medlemskap. Du kan även få hjälp med karriärcoachning, kontakta Vårdförbundet och prata med någon av våra karriärrådgivare.

Vårdfokus

Du får elva nummer om året av Vårdförbundets medlemstidning Vårdfokus hem i brevlådan. Genom Vårdfokus får du inblick i ditt kommande arbetsliv, och det finns särskilda sidor för dig som är student.

Försäkringar Folksam

Sjukkapitalförsäkring Student ingår i vårt studenterbjudande. Genom försäkringen kan du få ett engångsbelopp på 14 000 kronor om du blir sjukskriven i minst tre månader och förlorar högskolepoäng motsvarande minst 75 procent av heltidsstudier under en och samma termin. För att omfattas av försäkringen behöver du vara under 56 år och varit fullt arbetsför i minst 3 månader. Även Stick- och skärskadeförsäkring ingår i vårt studenterbjudande. Läs mer på Folksam

Karriärkvällar

På flera orter i landet har Vårdförbundet olika aktiviteter för dig som studerar, till exempel karriärkvällar. Håll dig uppdaterad genom vår webbplats och sociala medier för att se vad som händer där du bor.

Råd och stöd

Vi erbjuder personligt stöd och personlig rådgivning för dig som är student. Ring våra rådgivare på 0771-420 420 eller kontakta oss via webben.

Sänkt medlemsavgift efter examen

Du får rabatt på medlemsavgiften efter examen om du blivit medlem i Vårdförbundet under studietiden. Du betalar endast 100 kronor i månaden de första sex månaderna efter examen!

Resebidrag

Som student kan du söka resebidrag för verksamhetsförlagd utbildning eller examensarbete i annat land.

Medlemsbutik och erbjudanden

Som medlem har du tillgång till Vårdförbundets medlemsbutik med profilprodukter och tryckt information. Vi har även olika medlemserbjudanden på bland annat utvalda tidningsprenumerationer, böcker och vissa resor.

Redan medlem i annat fackförbund?

Om du redan är med i ett annat fackförbund så kan du under studietiden vara kvar som medlem där och samtidigt vara studerandemedlem i Vårdförbundet.

A-kassa

Som medlem i Vårdförbundet är du inte automatiskt medlem i a-kassan utan du behöver söka om medlemskap i a-kassan separat. Vårdförbundet samarbetar med Akademikernas erkända arbetslöshetskassa, AEA.

Är du redan medlem i en a-kassa sedan tidigare kan du byta till AEA under terminen om du studerar på heltid. Vid alla frågor som rör a-kassan ska du vända dig direkt till AEA .

Varmt välkommen som medlem i Vårdförbundet!