Här hittar du frågor och svar om broschen.
 • Hur gör jag för att beställa broschen?

  För dig som är medlem och registrerad barnmorska hos oss: 
  Du som redan är medlem kan köpa broschen direkt via vår medlemsbutik, för att logga in på vår hemsida och ta dig till medlemsbutiken, klicka här https://www.vardforbundet.se/medlemskap/medlemsbutiken/  därefter söker du på ”Barnmorskebrosch”. Om broschen inte kommer upp är du inte registrerad barnmorska hos oss. Då behöver du först bli det, se under rubriken "För dig som inte är medlem". 
   
  För dig som är medlem, och håller på att studerar till barnmorska, alternativt inte registrerat dig som barnmorska hos oss: 
  Logga in på sidan uppe i högre hörnet, därefter klicka på din profil -> ”mina uppgifter”, alternativ gå in på https://www.vardforbundet.se/mina-uppgifter  och klicka på ”redigera” -> lägg till ny ->”Barnmorska”. Efter det kan du gå in och beställa broschen genom att klicka här https://www.vardforbundet.se/medlemskap/medlemsbutiken/  . Tänk på att det kan ta ett par minuter innan systemet registrerat alla ändringar.  
   
  För dig som inte är medlem:  
  Om du inte är medlem så behöver du ansöka om ett medlemskap i Vårdförbundet. Det gör du här: https://www.vardforbundet.se/medlemskap/medlemsansokan/   
  Eftersom det tar lite tid innan ditt konto aktiveras på vardforbundet.se rekommenderar vi dig att skicka ett mail till: info.medlemsutveckling@vardforbundet.se  , om att du blivit medlem och vill beställa broschen så hjälper vi dig.   

 • Varför lanserar Vårdförbundet en barnmorskebrosch?

  Broschen symboliserar hur barnmorskan lotsar och stärker kvinnan under hela hennes liv. Genom enkla och svåra beslut, genom sorg och glädje, genom hopp och förtvivlan. Barnmorskan står bakom kvinnan i hennes val när livet känns som svårast och vid livets absoluta höjdpunkt. Barnmorskan under livet – hela livet! 

  Broschen symboliserar rätten till sexuell och reproduktiv hälsa nationellt och internationellt. För att stärka dessa rättigheter går 50 kr av varje såld brosch till organisationen Kvinna till kvinna.  
  Vårt gemensamma smycke symboliserar helhet, solidaritet och omhändertagande för hela kvinnan genom hela livet tillsammans med Vårdförbundet. Vi förenar barnmorskorna! 

  För Vårdförbundet är barnmorskan precis som övriga yrken i Vårdförbundet oerhört viktig. Genom att lansera en brosch får barnmorskorna en symbol och en tillhörighet i sin profession.  

 • Varför är det bara barnmorskor och barnmorskestudenter som får köpa broschen?

  Broschen är framtagen och designad till barnmorskor och för barnmorskor. Den symboliserar barnmorskornas profession och deras kunskapsområde reproduktiv och sexuell hälsa. Övriga yrken i Vårdförbundet har tillgång till en yrkesspecifik brosch via universiteten, högskolorna eller sin yrkesförening. Barnmorskorna har inte det. 

 • I vår studentgrupp på barnmorskeprogrammet tänkte vi göra en gruppbeställning. Går det?

  Ja, det är möjligt att göra en gruppbeställning. 

 • Broschen som gör skillnad. Hur menar ni då?

  Broschen gör skillnad.  För varje såld brosch går 50 kr till organisationen Kvinna till Kvinna. Kvinna till Kvinna är en av världens  främsta kvinnorättsorganisationer med  över 100 partnerorganisationer i 20 länder.  De arbetar på plats i områden drabbade  av krig och konflikt för att stärka kvinnors inflytande och makt, sätta stopp för våld  mot kvinnor och synliggöra kvinnors kamp  för fred och mänskliga rättigheter. Tillsammans gör vi skillnad.   

 • Vem har designat barnmorskebroschen?

  Broschen har omsorgsfullt tagits fram av  Syster P – ett gediget hantverk med form som förenar. Syster P drivs av två systrar med en gemensam historia och gemensamma intressen. Med design förmedlar de  sina berättelser från världens alla hörn. Syster P är stolta över att få bidra till  att kvinnor känner sig lite vackrare.  Känslan för god design som ligger i  tiden och gott hantverk genomsyrar  allt de gör. 

 • Vad kostar barnmorskebroschen?

  Under lanseringsperioden 2 november 2020 -31 januari 2021 så erbjuder vi barnmorskebroschen för endast 200 kr till medlemmar som är barnmorskor eller barnmorskestudent.

  Efter lanseringen kommer broschen att kosta 300 kr för barnmorskemedlem och 250 kr för barnmorskestudent som är medlem i Vårdförbundet. 

 • Kan jag beställa broschen utan att vara medlem i Vårdförbundet?

  Nej. Broschen symboliserar barnmorskans profession, yrkesstolthet och solidaritet med världens kvinnor, men den är även en symbol för tillhörighet i Vårdförbundet.  

 • Jag vill köpa och ge bort broschen i gåva. Hur gör jag då?

  Om du är barnmorska eller barnmorskestudent och medlem i Vårdförbundet så loggar du in på hemsidan och beställer broschen via medlemsbutiken. Är du inte barnmorska och medlem i Vårdförbundet är det tyvärr inte möjligt i dagsläget att beställa broschen.  

 • Vilket material är broschen av?

  Grundmaterialet är mässing och sedan är broscherna doppade/pläterade i silver respektive guld. 

 • Om jag blir medlem i Vårdförbundet hur snart kan jag köpa broschen?

  Direkt efter registrerat medlemskap och registrering som barnmorska kan du göra en beställning av broschen genom att skicka ett mail till: 
  info.medlemsutveckling@vardforbundet.se