Stipendier, bidrag och priser

Vårdförbundet har flera stipendier som du som medlem kan söka. Vi har prestigefyllda priser som lyfter fram personer som bidragit till att utveckla vården och lokala avdelningar delar varje år stipendier för examensarbeten.
 • Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam

  Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam är ett av Sveriges största priser inom hälso- och sjukvårdsområdet. Varje år premierar vi fantastiska medlemmar som gör vården bättre.

 • Årets Vårdchef

  Årets Vårdchef delas ut till chefer och ledare som genom sitt ledarskap utvecklar vården. Nu är de nominerade för Årets Vårdchef 2020 klara!

 • Queen Silvia Nursing Award

  Är du sjuksköterskestudent och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award. Det är ett stipendium för dig som vill vara med och lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre. Vinnaren får 50 000 kronor och ett speciellt utvecklat praktikprogram.

 • Internationellt resebidrag

  Ska du medverka på en internationell konferens med poster eller föreläsning? Då kan du söka resebidrag från Vårdförbundet. Just nu påverkar coronakrisen dig som ansökt.

 • Resebidrag för studenter

  Ska du göra din praktik eller skriva din uppsats eller ditt examensarbete utomlands? Då kan du söka Vårdförbundets resebidrag för studentmedlemmar. Du kan ansöka till två ansökningsomgångar per år. Nästa gång du senast  ansöka om resebidrag är 15  oktober 2020.

 • Stipendier för examensarbete

  Här hittar du en lista på de lokala avdelningar inom Vårdförbundet delar ut stipendier för bästa kandidatexamensarbete.

 • Sök andra stipendier

  Förutom Vårdförbundets stipendier finns det också många andra stipendier som du som sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska och student kan söka. Här får du tips om hur du kan gå tillväga.

 • Biomedicinsk analytiker? Sök resebidrag till IFBLS Världskongress!

  ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT. Vårdförbundet gör en särskild satsning mot dig som är biomedicinsk analytikermedlem. Du kan söka resebidrag för Världskongressen i Köpenhamn 1- 5 september 2020. Det är inga krav på abstract.

 • Röntgensjuksköterska? Sök resebidrag till ECR kongress!

  Vårdförbundet gör en särskild satsning för dig som är röntgensjuksköterska. Du kan söka resebidrag för att delta i Världskongressen i Wien 3-7 mars 2021.