Vårdförbundet har flera stipendier som du som medlem kan söka. Vi har prestigefyllda priser som lyfter fram personer som bidragit till att utveckla vården och lokala avdelningar delar varje år stipendier för examensarbeten.
 • Här nominerar du till Vårdförbundspriset!

  Sista nomineringsdag var 15 maj. Ny nominering öppnar 2024. Känner du medlemmar i Vårdförbundet som genom sina utvecklingsarbeten lyckats utveckla hälso- och sjukvården mot en personcentrerad nära vård?

 • Queen Silvia Nursing Award

  Är du sjuksköterskestudent och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award. Det är ett stipendium för dig som vill vara med och lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre. Vinnaren får 60 000 kronor och ett speciellt utvecklat praktikprogram.

 • Internationellt resebidrag

  Ska du delta på en internationell yrkeskonferens för barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor eller chefer för att få kompetensutveckling? Då kan du söka resebidrag från Vårdförbundet. Det finns två ansökningsomgångar per år.

 • Resebidrag för studerande

  Ska du göra din verksamhetsförlagda utbildning, skriva din uppsats eller ditt examensarbete utomlands? Då kan du som är medlem och studerar till barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska eller sjuksköterska söka Vårdförbundets resebidrag. Det finns två ansökningsomgångar per år.

 • Stipendier för examensarbete

  Vissa avdelningar delar ut stipendium för bästa examensarbete på kandidat och/eller magisternivå. Kontakta din avdelning för att höra dig för mer om detta.

 • Sök andra stipendier

  Förutom Vårdförbundets stipendier finns det också många andra stipendier som du som sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska och student kan söka. Här får du tips om hur du kan gå tillväga.

 • Allt om Årets Studenthandledare

  Vårdförbundet delar årligen ut pris till Årets Studenthandledare.

 • Dags att nominera till Vårdförbundets priser!

  Nu är det dags att nominera medlemmar och chefsmedlemmar till de prestigefyllda priserna Vårdförbundspriset och  Årets Vårdchef! Ta chansen att nominera någon som du tycker ska få möjlighet att vinna.

 • Är du Vårdförbundets rekryteringsstjärna?

  Ta chansen och rekrytera så många kollegor du kan i september, så har du chans att vinna en spa-vistelse på finfint hotell.