Aktuellt i Östergötland

 • Rapport från styrelsens möte 19 mars

  19 mars var det dags för styrelsens tredje möte för året. Här kan du få en kort rapport om några av punkterna som diskuterades på mötet.

 • Tre leende kvinnliga sjuksköterskor med blå tröja och vita byxor sitter i gräset.

  Återträff för studenter

  Vi bjuder in till återträff för dig som tog sjuksköterskeexamen från Linköpings universitet i Norrköping eller Linköping i januari 2018. Passa på att träffa dina kursare igen och möt Vårdförbundet för att lyfta dina funderingar!

 • Rapport från styrelsens möte 2 mars

  2 mars var det dags för styrelsens andra möte. Här kan du få en kort rapport om några av punkterna som diskuterades på mötet.

 • Veckans Vårdförbundare: Sebastian Geijer

  Sebastian är intensivvårdssjuksköterska och arbetar på IVA US och undervisar även på Linköpings universitet. Sedan i höstas är han ledamot i styrelsen i Östergötland.

 • Veckans Vårdförbundare: Ragnhild Karlsson

  Ragnhild Karlsson är en glad, strukturerad och ansvarstagande sjuksköterska . Hon är också mångårig förtroendevald i Vårdförbundet, vice avdelningsordförande i Östergötland och ledamot i förbundsstyrelsen.

 • Veckans Vårdförbundare: Eva Heijne-Adolfsson

  Eva Heijne-Adolfsson har varit förtroendevald på arbetsplats under lång tid och är ny ledamot i styrelsen sedan årsmötet i höstas. Hon är sjuksköterska med anställning på onkologiska behandlingsmottagningen på US.

 • Veckans Vårdförbundare: Eva Edelönn

  Eva är sprudlande, driven och med engagemang på många olika håll. Hon är biomedicinsk analytiker men jobbar just nu fackligt på heltid. Hon är ledamot i styrelsen och arbetar bland annat med medlemsaktiviteter och som coach för förtroendevalda ute på arbetsplatserna.

 • Ingen mer bonus för nattarbete

  Det blev varken lättare att rekrytera sjuksköterskor eller att öppna vårdplatser. Därför tar Region Östergötland bort nattbonusen till hösten.

 • Närbild på leende kvinna med ljusbrunt hår till axlarna

  Veckans Vårdförbundare: Emma Klingvall

  Avdelningsordförande vald vid årsmötet i september är Emma Klingvall. Stort engagemang och driv kännetecknar henne, både i det fackliga arbetet, i sin profession och privat. Emma är specialistsjuksköterska i kirurgisk vård och har sin tjänst vid uppvakningsavdelningen på Vrinnevisjukhuset.

 • Veckans Vårdförbundare: Maria Ljung

  Maria Ljung är veteran i styrelsen och mycket erfaren i det fackliga arbetet. Hon är sjuksköterska med anställning på Lasarettet i Motala. Maria har fackligt uppdrag på heltid och är den som arbetar med länets chefer och ledare samt de privata arbetsgivarna.