Sofie Falk pluggar till sjuksköterska och drömmer om att i framtiden specialisera sig, resa utomlands och forska. Samtidigt vill hon inte att arbetet ska bli hela hennes liv. Här tipsar Sofie om hur du får ut det bästa som studentmedlem.

Varför blev du medlem i Vårdförbundet redan som student?

– Jag blev medlem främst för att jag tycker att det är viktigt att arbetstagare organiserar sig för bättre villkor, men också för att hålla mig uppdaterad om relevanta debatter och samhällsläget som påverkar mitt blivande yrke i stort och smått. Att det finns olika rabatter som namnbrickan till VFU och MedEasy är bara en rolig bonus!

Vilka förmåner har du använt och hur har dessa hjälpt dig?

Namnbrickan känns proffsigare än en papperslapp eller plastficka. Jag har också använt MedEasy inför tentor och jag planerar att kontakta Vårdförbundets rådgivare för att få individuell lönecoachning när det är dags för mig att söka jobb. Jag vet också att Vårdförbundet kan hjälpa mig att granska anställningsavtal så att de är rimliga. Vårdfokus är också en superbra tidning!

Vad är dina bästa tips för att få ut bästa möjliga av medlemskapet i Vårdförbundet när du studerar?

– Läs tidningen Vårdfokus och våga vara med på karriärkvällar och få individuell lönecoachning innan du börjar söka jobb.  

Vad studerar du och vad vill du jobba som när du är klar?

– Jag studerar till sjuksköterska och jag hoppas på att kunna forska inom omvårdnad och genus i framtiden. 

Har du några drömmar eller mål vad gäller din karriär i framtiden?

– Jag har massor med drömmar och mål vad gäller min karriär, allt från att specialisera mig inom olika områden, att resa utomlands, att forska och träffa nya människor. Men oavsett vilka mina karriärmål är så vill jag inte leva för att jobba, utan jobba för att leva. Mitt jobb får inte fylla hela mitt liv, varken mentalt eller i vakna timmar.

Hur kommer det sig att du valde att bli sjuksköterska?

– Jag valde att bli sjuksköterska för att det finns så otroligt många möjligheter! Det är en bra blandning av teori och praktik, teknik och människokontakt och det kan både gå snabbt och långsamt. På rätt arbetsplats är det ett roligt, viktigt, tufft och väldigt spännande yrke.

Läs mer om allt du får som studentmedlem

Eller bli medlem direkt och betala med Swish